Categories: Sport

Popicari de argint

Ciprian Marinuţ

Inter Petrila a pierdut la mare luptă titlul de campioană naţională în faţa celor de la CFR Olimpia Iaşi şi va reprezenta România la Cupa Europei de la Skopje (FYR Macedonia).

De la bronz, la argint
Arena de la Hunedoara care a găzduit ediţia 2009 a Campionatului Naţional de popice i-a ajutat pe popicarii de la Inter Petrila să ajungă în finală, însă în ultimul act petrilenii au fost obligaţi să se recunoască învinşi. Veniţi la Hunedoara de pe locul trei în clasamentul campionatului naţional, popicarii antrenaţi de Marcel Dobrică au făcut un pas înainte la turneul final la care au participat primele patru clasate. Inter s-a calificat în finala pentru titlul naţional şi a fost foarte aproape de medaliile de aur. Din păcate, petrilenii au fost învinşi, la mare luptă, scor 3-5, de CFR Olimpia Iaşi, în ultimul act, al competiţiei. După 0-2 în primele runde, Inter a egalat, 2-2, însă pe final a cedat şi a pierdut cu scorul de 3419 – 3534 (3-5 la victorii directe). Popicarii de la Inter Petrila au obţinut următoarele punctaje: Manea 598-0, Popp 538-0, Bălan 571-1, Codarcea 598-1, Gheţea 562-1, Dorin 552-0. În finala mică, CFR Cluj a cucerit medaliile de bronz printr-o victorie cu 3454 p.d. la 3375 p.d. (7-1 la victorii directe) în faţa Forestei Tălmaciu.

Performanţă în condiţii vitrege
Titlul de vicecampioni naţionali cucerit de sportivii de la Inter Petrila este cu atât mai valoros, cu cât a fost obţinut în condiţii vitrege. Neplătiţi, uneori cu lunile, sportivii lui Marcel Dobrică au strâns din dinţi şi au muncit fără să se plângă de neajunsuri. Cei opt componenţi ai lotului se antrenează după orele de serviciu. Antrenorul Marcel Dobrică  spune că este mulţumit de rezultatele echipei. „Am muncit mult, iar rezultatele sunt valoroase”, a declarat tehnicianul.
Toate echipele calificate la turneul final de la Hunedoara vor reprezenta România în cupele europene. Astfel, campioana CFR Olimpia Iaşi va participa la Cupa Mondială de la Budapesta (Ungaria), iar Inter Petrila are drept de joc la Cupa Europei de la Skopje (FYR Macedonia). Echipele clasate pe locurile trei şi patru, CFR Cluj şi Foresta Tălmaciu, vor participa la Cupa NBC de la Apatin (Serbia). Întrecerile din cupele europene menţionate sunt programate în perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2009.

Cine sunt vicecampionii?
Lotul echipei Inter Petrila a fost format din: Mănel Manea , 43 de ani; Marian Bălan, 23 de ani, Marius Codarcea, 27 de ani; Marius Gheţea, 41 de ani; Dorin Virgil, 38 de ani, Ioan Popp şi Florin Temneanu, 22 de ani (rezervă).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

3 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

3 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

3 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

3 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

3 ore ago