Categories: Actualitate

Pompierii voluntari hunedoreni nu sunt pe podium

Livia Botici

Timp de două zile, peste 100 de pompieri voluntari din şase judeţe, aflate în zona de vest a României, s-au întrecut în abilităţi de salvare a persoanelor aflate în pericol de incendiu, la concursul interjudeţean a pompierilor voluntari.

Caraş-Severinul a câştigat

Concursul desfăşurat pe parcursul a două zile, luni şi marţi, pe Stadionul Cetate din Deva, a strâns la start şase echipe ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din Gârla Mare – judeţul Mehedinţi, Oţelul Roşu – judeţul Caraş-Severin, Petrila – judeţul Hunedoara, Rovinari – judeţul Gorj, Şagu – judeţul Arad, Jimbolia – judeţul Timiş, şi alte cinci echipe ale serviciilor private pentru situaţii de urgenţă. Oamenii focului au avut de trecut trei probe, care le-au solicitat capacitatea de efort, viteza, îndemânarea şi cunoaşterea dispozitivelor de intervenţie în caz de incendiu. Pompierii voluntari au alergat ştafeta 4 x 100 de metri, probă care nu a presupus doar parcurgerea traseului în viteză, ci şi trecerea peste obstacole şi printr-un tunel. La proba de îndemânare şi viteză, pompierii voluntari au desfăşurat, contracronometru, linii de furtun, în timp ce ultimul test a verificat rapiditatea şi corectitudinea realizării dispozitivelor mai complexe de intervenţie.

„La finele concursului, în clasamentul localităţilor, primul loc a fost adjudecat de pompierii din Oţelul Roşu, în timp ce locurile doi şi trei au fost ocupate de pompierii voluntari din Jimbolia şi Şagu. La categoria agenţi economici, pompierii civili din Turnu Severin au ocupat primul loc, urmaţi de cei angajaţi la Colterm Timiş şi Rovinari Gorj. Cele mai bine organizate servicii voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, care s-au clasat pe primele locuri, s-au calificat la faza naţională a competiţiei, care va avea loc în judeţul Timiş”, a declarat locotenentul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

4 ore ago