Categories: EvenimentFlash

Poliţistul traficant de migranţi, în faţa magistraţilor

Andreea Lazăr

Noi audieri în dosarul traficanţilor de migranţi. Cele patru persoane, printre care şi un agent de poliţie din municipiul Hunedoara, au fost prezentaţi, ieri, magistraţilor, pentru continuarea audierilor. Aceştia sunt acuzaţi de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Ajutaţi de un poliţist

Potrivit rechizitoriului, trei dintre inculpaţi se ocupau cu racolarea migranţilor, în timp ce poliţistul hunedorean, fost angajat al Punctului de Frontieră Săcuieni, era cel care facilita trecerea graniţei. „Inculpaţii Cristian-Călin Oprea, Ilie Dan Mihaiu şi Marian Robert Năstase au racolat, îndrumat şi găzduit patru cetăţeni din Republica Dominicană, în schimbul sumei de 1.500 de euro de persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României. Activitatea infracţională a fost sprijinită de către Remus Mihuţiu, agent la Poliţia municipiului Hunedoara şi fost agent la Punctul de Frontieră Săcuieni. Acesta a pretins suma de 5.000 euro, pentru a interveni în zona de frontieră şi a efectuat demersuri în vederea organizării deplasării migranţilor peste graniţă”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Inculpatul Ilie Mihaiu, audiat ieri de magistraţi, a povestit că a fost contactat telefonic de un bărbat, care l-a convins să-l ajute să transporte migranţii, din Alba Iulia până la Vama Nădlac, unde trebuia să le indice acestora locul prin care pot trece frontiera pe jos. Deşi a respectat toate indicaţiile primite la telefon, inculpatul nu a ajuns decât până la Lipova, acolo fiind oprit, împreună cu migranţii, şi reţinuţi de ofiţerii DIICOT.

O nouă amânare

O nouă înfăţişare în dosarul migranţilor va avea loc în 15 februarie, când vor fi audiaţi patru martori. În prezent, cei patru inculpaţi se află în Penitenciarul Aiud. Cristian Oprea şi poliţistul hunedorean Remus Mihuţiu au depus cereri pentru eliberare sub control judiciar, răspunsurile urmând să le primească în penitenciar.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Jaf la drumul mare are loc într-o localitate situată la poalele mun­ților din sudul jude­țului.…

20 de ore ago

Bulina albă

Camelia Bedea, primarul comunei Vălișoara Pentru că a lansat îndemnul ca cetățenii să ajute familiile…

20 de ore ago

Bulina neagră

Nicolae F., din municipiul Vulcan Pentru că se află în stare de arest preventiv, fiind…

20 de ore ago

O Pediatrie Nouă la Deva, în luna cadourilor

Adriana Năstase Administratorul public al județului, Costel Avram (foto), a afirmat recent la ședința de…

20 de ore ago

Beat, fără permis de conducere, s-a băgat cu mașina într-un stâlp

Un hunedorean s-a urcat băut la volanul mașinii, deși nu avea permis de conducere și,…

20 de ore ago