Categories: ActualitateFlash

În total, 13 ani de închisoare pentru traficanţii de migranţi

Carmen Cosman

Fostul agent de poliţie Remus Mihuţiu a fost condamnat, ieri, la trei ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de aderare la un grup infracţional organizat în scopul comiterii traficului de migranţi. În acelaşi dosar, alte trei persoane au primit pedepse cuprinse între trei ani şi trei ani şi jumătate.
În luna decembrie a anului 2010, cei patru au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, pentru aderarea la un grup infracţional şi trafic de migranţi. Cristian Călin Oprea, Ilie Dan Mihaiu şi Marian Robert Năstase au fost acuzaţi că au racolat, îndrumat şi găzduit patru cetăţeni din Republica Dominicană, în schimbul sumei de 1.500 de euro, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României. De asemenea, procurorii au stabilit ca aceştia au fost sprijiniţi direct în activitatea infracţională de Remus Mihuţiu, agent la Poliţia municipiului Hunedoara şi fost agent de poliţie la Punctul de Frontieră Săcueni. Dosarul a fost judecat de magistraţii Tribunalului Hunedoara, care a dispus condamnarea lui Mihuţiu la trei ani de închisoare pentru aderarea la un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunii de trafic de migranţi.
Ceilalţi inculpaţi din acest dosar au primit următoarele pedepse: Marian Robert Năstase a fost condamnat la trei ani de închisoare, Cristian Călin Oprea, trei ani şi şase luni de închisoare, iar Ilie Dan Mihaiu, tot trei ani şi jumătate de închisoare. „Împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara, se poate declara apel în termen de 10 zile de la pronunţare”, a precizat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago