Poliţistul Sucilă nu scapă de arest

Cristina Ghenea

Poliţistul implicat în scandalul sexual din Valea Jiului rămâne în spatele gratiilor. Arestat în urmă cu 40 de zile sub acuzaţia de act sexual cu un minor, corupere sexuală şi furt, Adrian Sucilă (foto) a fost adus, ieri, din nou, în boxa acuzaţilor, de data aceasta, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara.

Vrea să vadă probele care-l incriminează
După ce, în urmă cu o săptămână, magistraţii Judecătoriei Petroşani i-au respins cererea de eliberare sub control judiciar, Sucilă a formulat recurs şi s-a aflat ieri la cea de-a şasea încercare de a scăpa de arest. Nu a avut, însă, nici de această dată noroc, pentru că instanţa i-a respins recursul, menţinând, astfel, măsura privării de libertate. În faţa completului de judecată, Sucilă a precizat ieri că „nu este corect ceea ce se întâmplă“. Poliţistul s-a plâns de „condiţiile inumane“ pe care este nevoit să le suporte în arest şi le-a transmis procurorilor că aşteaptă să vadă „acele probe incriminatorii – poze şi filmări – pe care aceştia se tot laudă că le deţin“.

Minorul, dat afară din sala de şedinţe
La şedinţa de ieri, au fost prezenţi şi apropiaţi ai inculpatului, printre care şi minorul în vârstă de 16 ani, considerat parte vătămată în dosar. Procurorii susţin că au probe care dovedesc că poliţistul întreţinea relaţii sexuale cu fiul Angelei Stoica – viceprimarul municipiului Vulcan, deşi ambii infirmă această acuzaţie. Prezent ieri la şedinţa de soluţionare a recursului formulat de poliţist, minorul a fost poftit afară din sală de către magistraţi. Motivul? Cei care nu au împlinit vârsta majoratului nu pot participa la procesele penale. Asta, deşi nu ar fi fost pentru prima dată când tânărul ar fi luat parte la una dintre şedinţele în care Sucilă era adus în boxa acuzaţilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.