Categories: Eveniment

Poliţistul din Bretea Română, agresat de infractori, are nevoie de ajutor

Loredana Goangă

Agentul principal Paul Nelu Obreja, poliţistul din comuna Bretea Română care a fost forţat de doi infractori să iasă cu maşina în decor şi a fost grav rănit este în continuare în stare critică şi are nevoie de ajutorul semenilor. Acesta ar putea fi supus unei noi intervenţii chirurgicale, iar costurile recuperării sale îi depăşesc cu mult venitul.

Operat la coloană
În cursul săptămânii trecute, din cauza rănilor grave, medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva au hotărât să îl transfere pe Paul Nelu Obreja  la Spitalul din Timişoara. „Pacientul a fost operat la coloană şi acum este în perioada de recuperare, care durează aproximativ trei săptămâni. Starea acestuia este în continuare critică şi oricând pot apărea diverse complicaţii ce pot înrăutăţi situaţia. Dacă la finalul perioadei de recuperare, evoluţia nu va fi una benefică, este foarte probabil ca bărbatul să fie supus unei noi intervenţii chirurgicale”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN Dan Ilincaru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara. De asemenea, sursa menţionată a mai spus că operaţia a costat circa 12.000 de lei, iar în cazul unei reintervenţii, aceasta nu se va mai ridica la aceeaşi sumă.

Nu au rămas impasibili
Mişcaţi de drama prin care trece colegul lor, poliţiştii hunedoreni au pus mână de la mână şi au strâns bani pentru intervenţia chirurgicală. „Am fost impresionaţi de tragedia la care a fost supus colegul nostru, drept pentru care ne-am mobilizat şi prin contribuţia benevolă a mai multor poliţişti din cadrul IPJ Hunedoara, dar şi cu sprijinul Corpului Naţional al Poliţiştilor, am reuşit să strângem peste 12.500 de lei. Sperăm ca acesta să se însănătoşească grabnic şi să revină la serviciu”, a spus subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Potrivit acestuia, banii deja au ajuns la poliţist încă de săptămâna trecută.
Menţionăm faptul că toţi cei care vor să fie alături Paul Nelu Obreja îl pot susţine cu donaţii în contul personal al acestuia, deschis la BRD Haţeg: RO87BRDE220SV27966592200.

Şi-a făcut meseria şi a plătit scump
Paul Nelu Obreja, de 32 de ani, este şef de post în comuna Bretea Română, şi în noaptea de 7/8 februarie a fost chemat în ajutor de nişte colegi care efectuau cercetări la faţa locului într-un caz de furt. Pe drum, bărbatul a fost agresat de o altă maşină, drept pentru care s-a răsturnat şi a rămas captiv între fiarele acesteia. După ce s-au asigurat că au reuşit ce şi-au propus, Sergiu Neag, de 20 de ani, şi Sabin Ardelean, în vârstă de 30 de ani, s-au făcut imediat nevăzuţi. Se pare că cei doi au ales să se răzbune pe poliţist din cauză că acesta a îndrăznit să îşi facă datoria şi să îi cerceteze. Acum, ambii se află după gratii.
Din spusele tatălui poliţistului agresat, în maşina condusă de Sergiu Neag se mai aflau încă patru persoane, însă trei dintre ele au coborât şi au refuzat să mai participe la agresiune. După accident, tânărul a ajuns de urgenţă la Spitalul din Deva cu coastele rupte şi plămânul perforat, scalpul luat de pe cap, dar şi alte răni grave.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

2 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

7 ore ago