Categories: Actualitate

Poliţiştii, ţinta rapper-ilor din Vulcan

Dana Istudor

O melodie deloc măgulitoare la adresa forţelor de ordine a ajuns un „hit” într-un cartier rău famat al municipiului Vulcan, din Valea Jiului. Asta, din cauza faptului că oamenii legii au stricat de multe ori planurile interlopilor din cartierul respectiv. Poliţiştii se amuză şi spun că: „era rău dacă ziceau de bine de noi“.

„Rapper-ul” care a realizat melodia ca o răzbunare îndreptată împotriva poliţiştilor îşi spune „Silent 112” , iar piesa care face furori în cartierul supranumit Dallas se numeşte „Gaborii din Vulcan”. Realizată cu un calculator şi un microfon, melodia hip-hop are peste şase minute şi conţine versuri violente, dar mai ales, vulgare. Nu are nimic special, îi lipseşte refrenul, iar pe alocuri strofele n-au rimă. Şi totuşi, piesa lansată pe Internet, a prins în cartierul măcinat de sărăcie, deoarece, mesajul este îndreptat împotriva „inamicului numărul 1”, adică împotriva poliţiştilor. Ca un rapper care se respectă, tânărul nu uită să-şi deplângă confraţii care au ajuns după gratii. Cartierul Dallas este una din zonele municipiului cu un grad ridicat de infracţionalitate, o zonă în care sărăcia este principalul factor care generează probleme cu legea. Nu o dată, poliţiştii au descins în cartier şi au desfiinţat reţele de cămătari ori de traficanţi. Oamenii legii recunosc că acordă o atenţie deosebită cartierului, pentru a menţine ordinea, dat fiind faptul că, din cauza sărăciei, aici sunt multe probleme. „Este o zonă specială aflată în atenţia noastră, dar nu este singura din municipiul Vulcan. Dacă ne-au dedicat un cântec, înseamnă că se simte prezenţa noastră acolo. Şi dacă zice de rău de noi, atunci este bine. Dacă zicea de bine, era o problemă”, spune amuzându-se Toma Mihu, şeful Poliţiei Vulcan.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

7 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

7 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

7 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

7 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

7 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

7 ore ago