Poliţiştii hunedoreni au primit biciclete electrice

Cristina Ghenea

Poliţiştii din judeţul nostru sunt primii din ţară care beneficiază de biciclete electrice în cadrul unui proiect pilot, denumit „Parteneriat pentru mobilitate”. Oamenii legii încearcă, prin folosirea acestor biciclete, să economisească combustibilul şi să polueze mediul mai puţin.
Pentru că anul 2012 este declarat Anul Mobilităţii, Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – regiunea Hunedoara şi-a arătat sprijinul faţă de activitatea oamenilor legii din judeţ, prin echiparea acestora cu trei biciclete electrice E-bike. Acestea au fost donate de către Eurosport DHS, iar obiectivul utilizării lor în activitatea oamenilor legii este acela de a creşte mobilitatea, de a economisi combustibil şi de a polua mai puţin. Poliţiştii neoperativi pot folosi bicicletele electrice în deplasările de rutină în interes de serviciu, pe raza municipiului Deva, pentru a transporta corespondenţa sau a înmâna citaţii procedurale unor persoane din localitate, pentru a realiza deplasări curente în interiorul inspectoratului sau între sediul IPJ şi cel al Poliţiei Municipale.
Aceste biciclete electrice pot atinge viteza de 25 km/h, au o autonomie de 50 km, sunt propulsate de acumulatori electrici şi reprezintă o alternativă „verde” la autoturismele de serviciu, consumatoare de combustibil poluant. Poliţiştii hunedoreni spun că au adoptat această alternativă prietenoasă cu mediul (n.r. eco-friendly), cu scopul de a promova  modelul european de transport ecologic în municipiul Deva şi pentru a fi ei înşişi un exemplu pentru comunitate. Dacă proiectul se dovedeşte eficient, el va fi extins şi în alte municipii din judeţ.

Un gând despre „Poliţiştii hunedoreni au primit biciclete electrice”

  1. buna treaba ,in startul iernii bicicletele lipseau!;ca burtile politistilor sunt la loc de cinste;abia astept sa vad un politist ,mai grasut,sa-i fac un PDF-FOTO;BRAVOS CONDUCATORI!

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.