Categories: Eveniment

Poliţişti acuzaţi de tergiversarea unei anchete

Cristina Ghenea

Un bărbat din Luncoiu de Jos îi acuză pe poliţişti de tergiversarea cercetărilor într-un dosar de furt, violare de domiciliu şi distrugere. Omul spune că deşi probe există, aceştia încearcă să-l scape basma curată pe infractor.
Petru Pasc (foto), din comuna Luncoiu de Jos, susţine că anul trecut, în perioada 18-20 august, i-au fost furate din curtea casei mai multe unelte şi alte bunuri. Mai mult, în aceeaşi perioadă, un câine şi un porc i-au murit otrăviţi. În speranţa că i se va face dreptate, omul a sesizat Poliţia. „Ulterior, am aflat că s-ar putea ca hoţul să fie chiar fratele meu, care mi-e şi vecin. Un tânăr care munceşte cu el i-a spus unui nepot că fratele meu i-a propus să-mi fure o coasă, fapt pentru care îi va da 40 de lei. Discuţia a fost înregistrată şi predată poliţiştilor din Crişcior. În plus, am găsit în curtea casei un creion de tâmplărie cu numele fratelui meu inscripţionat pe el“, a declarat Petru Pasc. Acesta spune că deşi CD-ul cu convorbirea înregistrată şi creionul găsit în curte au fost ridicate de oamenii legii ca probe la dosar, ancheta a fost tergiversată luni la rând, în cele din urmă, fiind dispusă neînceperea urmăririi penale. „De câte ori mergeam la Poliţie în Crişcior, să întreb de dosar, de atâtea ori, cel care se ocupă de cercetări, Bogdan Bexa, mă ocolea. Am auzit că fratele meu îi construieşte o casă unui coleg de-al lui, din Poliţie, şi cred că de aia tot tărăgănează rezolvarea cazului. Deşi aveau toate dovezile, au dispus neînceperea urmăririi penale faţă de infractor, pe motiv că nu există probe sau martori care să ateste faptul că Nicolae Pasc a săvârşit infracţiunile“, a mai precizat partea vătămată.

Prim-procurorul îi dă dreptate

Nemulţumit de situaţie, bărbatul a făcut o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brad, împotriva rezoluţiei date în dosar. Prim-procurorul a examinat-o şi a constatat că într-adevăr, poliţiştii au luat declaraţii de la mai multe persoane şi au ridicat şi cele două bunuri care foloseau ca probe la dosar, însă au omis să discute cu cel care susţine că Nicolae Pasc i-a propus să fure pentru bani, şi nici nu au verificat înregistrarea telefonică – poate cea mai importantă dovadă pe care o aveau. De altfel, s-a constatat că poliţiştii nici măcar nu au efectuat o cercetare la locul faptei, pentru a stabili împrejurările în care creionul de tâmplărie al suspectului a ajuns în curtea părţii vătămate. Astfel, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad a dispus restituirea cauzei la poliţişti, pentru completarea dosarului cu tot ce s-a omis.

Tărăgănarea cercetărilor, exclusă

De când cercetările au fost reluate, Petru Pasc spune că a mai încercat să stea de vorbă cu poliţiştii care se ocupă de dosar, însă s-a lovit din nou de impasibilitatea acestora. Mai aşteaptă, totuşi, să îi facă cineva dreptate. Pe de altă parte, oamenii legii spun că posibilitatea ca ancheta să fie tergiversată, este exclusă. „Dosarul a fost restituit în urmă cu aproximativ o săptămână, Secţiei 4 de Poliţie Rurală de la Crişcior, în vederea completării cercetărilor. În perioada următoare, se vor efectua actele procedurale dispuse de procurorul care supraveghează urmărirea penală. Excludem orice fel de posibilitate de tergiversare a dosarului, întrucât toate acţiunile sunt supravegheate de un procuror de la Parchet“, se arată în punctul oficial de vedere al reprezentanţilor IPJ Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

22 de ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

22 de ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

22 de ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

22 de ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

22 de ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

22 de ore ago