Categories: ActualitateFlash

Poliţia Română vrea să dezbrace de uniforme Poliţia Locală

Natalia Bumbac

Poliţiştii de la MAI sunt supăraţi că poliţiştii locali sunt îmbrăcaţi aproape la fel ca şi ei, iar din această cauză cetăţenii nu fac diferenţa între cele două categorii de agenţi. Mai mult de atât, poliţiştii „clasici“ susţin că din acest motiv le este prejudiciată imaginea, pentru că greşelile celor de la Poliţia locală sunt decontate tot de ei, deoarece în ochii oamenilor, din cauza ţinutelor, sunt la fel.
„Să se facă modificări”
Nemulţumirile predomină şi în rândul poliţiştilor hunedoreni, care s-au alăturat demersurilor organizaţiei sindicale pentru ca Guvernul sau Parlamentul să dea o lege prin care poliţiştilor locali să li se schimbe înfăţişarea. „Nu mi se pare normal şi logic ca poliţiştii locali să poarte aceleaşi însemne şi uniforme ca poliţiştii de la MAI. Singura diferenţă sunt gradele pe fond negru, iar ale noastre sunt pe bleumarin. Se creează confuzii între Poliţia locală şi Poliţia Română. Am făcut demersuri prin sindicatul poliţiştilor către Guvern şi Parlament să dea o lege prin care să se aducă modificări uniformelor poliţiei locale, pentru a se face clar diferenţa între cele două categorii de poliţişti”, a afirmat Vasile Bucuci, agent şef principal de poliţie în cadrul IPJ Hunedoara, vicepreşedinte BT – SNPPC Hunedoara.
Iniţiativă legislativă respinsă la Senat
Chiar dacă poliţiştii de la MAI îşi declară ferm supărările faţă de similitudinile dintre uniformele lor şi ale celor din poliţia locală, aceştia din urmă arată că ţinuta lor este conformă cu legea. Mai mult de atât, reprezentanţii poliţiştilor locali deveni arată că în realitate nu există nici o asemănare, deranjul celor de la Poliţia Română neavând nici un fundament. „Ceea ce se spune despre nemulţumirile poliţiştilor vine din rândul sindicatelor. Dacă au vreo problemă sau vreo nemulţumire, uniformele şi însemnele Poliţiei locale Deva se pot verifica şi se va constata că sunt conforme cu ceea ce spune legea. Pe articolele Legii poliţiei locale nr. 155/2010, nu există nici o asemănare. Din punctul meu de vedere nu este fundamentat ceea ce spun ei. Ar trebui să se adreseze autorităţilor competente în cazul în care au astfel de nemulţumiri”, a declarat Teodor Bălan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale Deva. Acesta a mai arătat că sunt diferenţe mari, inclusiv în inscripţiile de pe maşinile celor două instituţii, fapt care ar trebui să nu mai creeze confuzii în rândul oamenilor.
Atent la doleanţele poliţiştilor de la MAI, un senator român le-a sărit în ajutor, întocmind un proiect de lege prin care vrea să schimbe uniformele poliţiştilor locali, dar şi însemnele instituţiei pe care aceştia o slujesc. Iniţiativa a fost depusă în Parlament în 2015, a fost respinsă în 2 martie 2016 de Senat, urmând să fie trimisă spre dezbatere comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Ce papagali sunt angajati in politia nationala e parfum, pe langa cei din militiile locale (pilele politice ale primarilor).
    Vai mama lor de analfabeti.

  • Ciudat , mie mi se pare ca politia locala seamana cu o grupare ,"Legionara"", uitativa cu atentie la mutrele lor !,incepand cu seful lor ,fost primar!, mai toti umflati , negriciosi la trup si suflet ,pandasi ai afaceristilor din piata devei!!,smecherii parcheaza si opresc tot unde vrea muschii lor ,protejati vigilent de gloata Politiei locale platita din impozitele noastre!!Haimanalele isi fac de cap distrgand tot ce sa facut pe bulevarde ,in parc ,betivii notorii cersesc la hala centrala dupa care beau la birturile din piata sub atenta observatie a vajnicilor aparatori ai urbei !!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

15 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

15 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

15 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

15 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

15 ore ago