Categories: Comunitate

Poligon mobil de antrenament la Insemex Petroşani

Magdalena Şerban

Prin Programul Nucleu – EXTOX 2, con­ducerea Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Pro­tecţie Antiexplozivă – Insemex Petro­şani a achiziţionat un poligon mobil per­for­mant, destinat antrenării salvatorilor.
Fiind un poligon complex, include de la echipamente fitness, spaţii închise cu tu­bu­laturi, nişe şi până la canal de gaze. Per­mite crearea unor zone cu temperatură şi umiditate ridicate şi vizibilitate scăzută, ast­fel ca pregătirea formaţiilor de inter­ven­ţie şi salvare să se facă în condiţii dificile, cât mai apropiate de cele reale.
„Se pot aborda diferite scenarii de an­trenament cu diverse grade de dificultate. Totodată, e posibilă monitorizarea în per­ma­nenţă pe parcursul desfăşurării an­tre­namentului, a parametrilor fiziologici ai sal­vatorilor (ritmul inimii, tensiunea arterială, cantitatea de oxigen din sânge etc). Acest poligon mobil contribuie la dezvoltarea infrastructurii de instruire practică a per­sonalului de intervenţie şi salvare în medii toxice, explozive sau inflamabile, permi­ţând efectuarea unor studii de cercetare ce au ca obiectiv final elaborarea şi imple­men­tarea unor proceduri de selecţie si antrenament pentru lucrul în spaţii închise, atât în rândul instituţiei noastre, cât şi la staţiile de salvare din cadrul agenţilor eco­nomici care vor solicita astfel de pregătiri. Este un punct în plus, o facilitate pe care nu o puteam oferi până acum. Mai exact, societăţile respective nu vor mai fi nevoite să îşi indisponibilizeze personalul pe pe­rioada pregătirii, cu toate beneficiile afe­rente (logistică, financiare etc). E un mare pas înainte”, a afirmat dr. ing George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani şi preşedinte al Asociaţiei Sal­vatorilor Minieri şi de Suprafaţă.
Potrivit acestuia, beneficiarii îşi vor asi­gura o creştere a stării de securitate şi sănă­tate în muncă, a capacităţii de inter­venţie în caz de accidente, precum şi o pro­tejare mai eficientă a patrimoniului suscep­tibil a fi distrus sau imobilizat de avarii sau accidente. Mai trebuie adăugat că pro­cedura de achiziţie s-a finalizat, urmând să se parcurgă celelalte etape necesare con­cretizării demersului, astfel ca poligonul mobil să fie dat în circuit la institutul din Valea Jiului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago