Categories: Sport

Pole sport și padel, recunoscute oficial

Ministerul Sportului a anunţat că se recunoaşte practicarea oficială în România a două noi discipline, pole sport (sportul la bară) şi padelul.
„Sportul la Bară este un sport care com­bină gimnastica artistică şi acro­baţia, executate pe o bară verticală, iar Padelul se joacă în echipe de câte două persoane, pe un teren asemănător celui de tenis, dar cu pereţi de sticlă. Dacă Pole Sport – Sportul la Bară ne­ce­sită agilitate, forţă, echilibru, anduranţă şi flexibilitate, fiind accesibil prepon­de­rent sportivilor foarte bine antrenaţi, Padelul are o mai mare deschidere către sportul de masă şi se bucură de popularitate în rândul familiilor sau al grupurilor de prieteni, datorită uşurinţei cu care se practică”, se arată în co­mu­nicatul Ministerului Sportului.
Pole Sport include elemente artis­ti­ce, dar este bazat mai mult pe mişcări atletice şi merit tehnic, fiind evaluat pe baza unui Cod de Punctaj original, în con­formitate cu sporturi standard olim­pice, precum săriturile în apă, pati­najul pe gheaţă şi gimnastica ritmică. Padelul cuprinde un ansamblu de exer­ciţii fizice complexe care angrenează atât partea inferioară cât şi cea su­pe­rioară a corpului, fiind un sport care combină tenisul cu squash-ul şi care pune accent pe efort fizic, socializare şi relaxare.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago