PNL susţine familia şi aduce modificări de substanţă legii privind indemnizaţia pentru creşterea copiilor

PNL susţine familia şi creşterea natalităţii, iar în acest sens a promovat  în cadrul Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, modificări substanţiale privind concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor. Prin aceste noi reglementări, noi, liberalii, sprijinim familiile tinere active care îşi doresc copii.
• Principala modificare adusă legislaţiei vizează eliminarea plafonului maxim de 3.400 lei/lună al indemnizaţiei pentru creşterea copilului, precum şi acordarea indemnizaţiei până când copilul împlineşte vârsta de doi ani. Mai exact, persoanele care, timp de doi ani, au realizat minimum 12 luni venituri supuse impozitului vor beneficia de concediu pentru creşterea copilului timp de doi ani, respectiv trei ani în cazul copilului cu handicap.
• Calculul indemnizaţiei se stabileşte în cuantum de 85 la sută din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani şi nu poate fi mai mică de 85 la sută din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată. De asemenea, în situaţia în care decide să se întoarcă în câmpul muncii, părintele va primi un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50 la sută din indemnizaţia minimă stabilită – indemnizaţia minimă este de 85 la sută din salariul minim brut pe ţară garantat în plată. Se majorează, astfel, indemnizaţiile mamelor cu salarii mici de la 600 la 1.062 lei.
• Totodată, nivelul indemnizaţiei lunare se majorează cu 85 la sută din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere.
• Ne propunem ca prin această lege, care va intra în vigoare la data de 1 iulie 2016 după ce Guvernul va face rectificarea şi va bugeta aceste măsuri, să facem un prim pas în vederea diminuării declinului demografic, o problemă gravă a societăţii noastre din ultimii ani, şi să susţinem financiar cuplurile care îşi doresc să aibă copii. Prin amendamentele formulate, pe de o parte, susţinem mama şi familia, iar pe de altă parte, stimulăm reîntoarcerea mamei în câmpul muncii atunci când aceasta consideră că este momentul oportun.
• Legea a primit raport favorabil şi urmează să fie votată în plenul Camerei Deputaţilor. Prin urmare, facem un apel către colegii parlamentari din întregul spectru politic, ca la momentul dezbaterii în plen, să o voteze în forma în care a fost agreată  în cadrul comisiei de muncă.
• Adoptarea celor mai bune măsuri de încurajare a natalităţii din România reprezintă o prioritate zero pentru parlamentarii liberali.
• Revizuirea legii privind indemnizaţia pentru creşterea copilului reprezintă un proiect pe care îl susţinem de multă vreme. Deputata liberală Cristina Pocora, vicepreşedintă a Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, a declarat în susţinerea acestor prevederi: „Orice efort bugetar ar presupune el, este justificat prin faptul ca aceşti bani reprezintă de fapt o investiţie în viitorul României prin susţinerea familiei şi prin creşterea natalităţii“. Partidul Naţional Liberal  consideră că avem nevoie de măsuri urgente în acest sens! Adoptarea acestor reglementări reprezintă, însă, un pas necesar dar insuficient. Avem în pregătire, ca prioritate a guvernării liberale, un pachet mult mai amplu de politici pentru a creşte natalitatea cu sprijin ţintă pentru tinerele familii active!

Eleonora-Carmen Hărău, deputat PNL de Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Da, e adevărat doar parțial ce spune Carmen. Toți au votat la unison aceste prevederi. Verificați pe site la CD.

  • Familiile hunedorenilor trebuiau sustinute si pana acum! Vin alegerile? Da? Va intereseaza acum totul?

  • Familiie hunedorenilor trebuiau sustinute prin investitori adusi aici...dar cand ai 700 de angajati si ii ti in foame blochezi orice ca sa nu le cresti salariile

  • Carmen Harau ar trebui premiata pentru "conservarea imaginii activistului de partid P C R". Dupa cum declara, dupa cum vorbeste, dupa cum merge, dupa cum pozeza.

    Vai de k u r u l lui de PNL ce devenire , ce elan,....ce ...a mai ajuns.

    (Petru Groza, Ioachim MOGA, Radu BALAN, ... Ion POPA, Mircia MUNTEAN, Mircea MOLOZ, Carmen Harau ...

  • Dar de ce nu a intrat pe ordinea de zi la Camera Deputaților? Când va intra?

  • PNL sustine familia Harau si cresterea averii acesteia. Intamplator, si-a marit averea considerabil de cand face politica!Chiar crede ca suntem prosti!Hai duduie, mai lasa-ne!
    PNL, prin politica sa, prin specimenele de conducatori PNL-isti, ne aduce la sapa de lemn, adanceste si mai mult prapastia dintre saraci si bogati!

  • Dorule, cu spume de astea "adâncește si mai mult prăpastia intre bogați și săraci" asa-ti pute regurgitarea din izmene a comunism abject, ca în cap ai tarate. Așa se-mparte tara azi: între comuniști hoți ca madam Hărău si comuniști prosti, ca PSD lu de Doru. A făcut PSD ul rahatu' praf.

  • da, Carmen Harau se sustine pe ea, de restul nici nu vrea sa auda...o persoana fara pic de rusine!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

17 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

17 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

17 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

17 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

17 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

17 ore ago