Categories: Actualitate

Pentru bani, se întorc mai repede la serviciu

Nicolle Ebner

În primele şase luni ale acestui an, aproape 50 la sută din totalul plăţilor efectuate de Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Hunedoara o reprezintă alocaţiile de stat pentru copii, iar alte 26 de procente din valoarea totală a plăţilor o constituie indemnizaţia pentru creşterea copilului şi stimulentele acordate mamelor care s-au întors la muncă înainte ca odraslele lor să împlinească doi ani.

Alocaţiile pentru copii, cele mai multe
„În primele şase luni ale acestui an, Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Hunedoara a plătit prestaţii sociale în valoare totală de 59,13 milioane lei, pentru un număr total de 127.973 de beneficiari”, afirmă Mihai Popovici, director coordonator al AJPS Hunedoara. Cea mai mare sumă achitată, aproape jumătate din valoarea totală a plăţilor efectuate, o reprezintă alocaţiile de stat pentru copii, în valoare de 29 milioane de lei, pentru un număr mediu lunar de 82.550 copii. În aceeaşi perioadă de timp, aproape 1.700 de mame din judeţ au solicitat acordarea de trusouri şi alocaţia pentru nou-născuţi, valoarea totală a acestora ridicându-se la 554.013 de lei. „O sumă importantă o constituie şi indemnizaţiile pentru creşterea copilului şi stimulentele acordate în situaţia în care părintele se întoarce la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani. În această situaţie sunt 4.186 de mame sau taţi care au primit, numai în primul semestru al acestui an, 15.569.542 de lei, adică mai bine de un sfert din plata prestaţiilor sociale efectuate în această perioadă, la nivelul întregului judeţ”, mai spune directorul AJPS Hunedoara, Mihai Popovici.

Ajutoare pentru categoriile sociale defavorizate
De asemenea, AJPS Hunedoara a mai plătit 342.505 de lei sub formă de sprijin financiar pentru 410 familii nou întemeiate, 1,5 milioane de lei pentru susţinerea a 2.989 familii monoparentale şi aproape nouă milioane lei pentru subvenţionarea încălzirii locuinţelor cu lemne, gaz şi energie termică, subvenţii de care au beneficiat peste 29.000 de hunedoreni. O sumă deloc de neglijat a ajuns în familiile în care au fost înregistrate cazuri de HIV sau SIDA. „Pentru un număr mediu lunar de 225 de beneficiari, am plătit în acest an aproape 531.000 de lei, sumă ce reprezintă indemnizaţii de hrană pentru persoanele aflate în această situaţie”, menţionează Mihai Popovici.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

15 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

15 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

15 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

15 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

15 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

15 ore ago