Plecat din Lupeni, îşi construieşte viitorul la Cluj

Anamaria Nedelcoff

Are un viitor strălucit ca portar în fotbalul românesc şi, mai târziu, în cel internaţional. Numai că performanţa nu o putea face într-o zonă în care totul e pe ducă, inclusiv sportul. Doar că Dumnezeu a avut grijă de el şi i-a oferit şansa de a fi fotbalist dincolo de hotarele Văii Jiului, antrenat de profesionişti, care au scos adevărate valori ale sportului-rege.
Este vorba despre Claudiu Ciubotariu (în foto, alături de antrenorul său Iosif Kavai) de 16 ani, din Lupeni, care, după selecţii îndelungate, joacă în echipa de tineret de la Viitorul Cluj, antrenat de Iosif Kavai, unul dintre cei mai buni portari pe care Dinamo Bucureşti i-a dat vreodată. Tânărul povesteşte că şi-a dorit să joace fotbal de mic, dar, cu regret, precizează că în Valea Jiului nu poţi face sport de performanţă, fiindcă nu-ţi permit condiţiile. Valea Jiului, încă nu are o asemenea cultură sportivă care să le permită tinerilor să zboare de-a dreptul spre performanţă.
”Mi-am dorit să fiu fotbalist de mic. La nouă ani, m-am apucat la propriu, la Minerul Lupeni, iar după doi ani, am ajuns la Jiul Petroşani. Primul meu antrenor a fost domnul Andrei Ardelean, el fiind şi cel care mi-a dat încrederea că pot mai mult, iar la Jiul am fost antrenat de domnul  Stelică Homan”, povesteşte tânărul. De acolo, Claudiu a ajuns la clubul de fotbal Marcel Baban Jimbolia Timişoara, unde a fost antrenat de Ilie Botezatu, care l-a scos portar pe Cristian Bălgrădean, de la Dinamo. Iar anul acesta, în vară, Claudiu a fost ales dintre 23 de portari şi 900 de copii, să joace pentru Şcoala de fotbal Mihai Georgescu, la echipa Viitorul Cluj. ”Este o diferenţă enormă ce se întâmplă aici faţă de Valea Jiului. La noi, în Vale, nu se făcea fotbal de performanţă şi dacă aş fi rămas acolo, nu aş fi făcut fotbal la nivelul la care-mi doresc eu. Mi-aş dori să ajung portar la Steaua Bucureşti”, ne mărturiseşte adolescentul cu ochi visători, ai cărui idoli sunt portarii Ciprian Tătăruşanu şi spaniolul Iker Casillas.
Tatăl lui, Dumitru Ciubotariu, se declară foarte mândru şi laudă fiecare şut apărat de fiul său mijlociu, din cei trei pe care-i are. ”Pe mine mă uimeşte cât de bun este, mi-au spus şi antrenorii că are viitor în fotbal. Iar condiţiile de acolo, de la Cluj, sunt extraordinare, are absolut totul asigurat, plus că învaţă la cel mai bun liceu, Augustin Maior. Nu-i doresc decât să ajungă acolo unde vrea el şi să arate că Valea Jiului, aşa săracă cum este ea, are valori. Mihai Georgescu a scos, de-a lungul timpului, valori ale sportului-rege din România, precum Chiricheş de la Steaua, Maxim şi Răduţ de la Pandurii, care reprezintă şi echipa naţională a României. Mi-aş dori, ca peste ani, fiul meu, Claudiu, să poarte cu mândrie, alături de ei, tricolorul românesc”, spune Dumitru Ciubotariu.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.