Categories: ActualitateFlash

Pleacă Dezsi, vine Burjan!

Sorina Popa

Ceea ce era de aşteptat, s-a întâmplat. Ieri, UDMR a anunţat oficial că l-a propus pe prefectul Attila Dezsi (foto stânga) în funcţia de Secretar General al Guvernului. Liderii Uniunii au precizat că este decizia finală, informându-l pe premier despre acest lucru.

„Va fi o responsabilitate mare”
Astfel, după aproape doi ani de când deţine funcţia de prefect, Attila Dezsi are şansa de a dovedi că poate face faţă, ca jurist, şi responsabilităţilor de şef al Secretariatului General al Guvernului. „Mă onorează această numire. Ştiu că postul implică, pentru titularul său, o responsabilitate foarte mare. Am, însă, speranţa că îmi voi îndeplini bine noile atribuţii şi obligaţii de serviciu”, a declarat Attila Dezsi pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
De remarcat faptul că în doar 10 ani, Attila Dezsi a progresat constant şi, am putea spune, rapid, ajungând de la funcţia de consilier juridic la RAAVJ Petroşani, pe care se afla în anul 2001, la cea de prefect de Hunedoara, în 2010, urmând să fie numit, în zilele următoare, Secretar General al Guvernului.

Prefectura rămâne tot la UDMR
Odată numirea lui Dezsi la SGG fiind bătută în cuie, liderii UDMR Hunedoara s-au reunit ieri într-o şedinţă urgentă, pentru a desemna pe cel care va ocupa postul de prefect în locul acestuia. În acest caz, udemeriştii hunedoreni au trebuit să aleagă între cinci candidaţi. În final, prezidiul Organizaţiei judeţene Hunedoara a UDMR a decis, în unanimitate, să-l susţină pe Grigorie Burjan (foto dreapta) pentru postul de prefect al judeţului.
În vârstă 53 de ani, Burjan este de profesie inginer, iar în prezent, deţine funcţia de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara. A fost membru al Consiliului local Deva. Membru activ al UDMR, în prezent, Grigorie Burjan deţine funcţia de vicepreşedinte politic al Organizaţiei judeţene Hunedoara a UDMR.
„Este un succes al organizaţiei judeţene a UDMR Hunedoara, faptul că Attila Dezsi va fi şeful Secretariatului General al Guvernului, dar şi o mare responsabilitate. Sunt convins că Dezsi va gestiona bine această funcţie, care este una extrem de importantă. În acelaşi timp, prin Grigorie Burjan, ca prefect, dorim să fim un factor de echilibru în politica judeţului”, a declarat preşedintele UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Hunedoara pierde cel mai capabil prefect pe care l-a avut dupa revolutie. Iti multumesc domnule Dezsi. Desi sunt roman eu si familia mea am devenit votanti ai UDMR.
    Mult succes.
    De dl Brujan nu stiu nimic sper sa se ridice la inaltimea standardului "meseriei" de prefect pe care a stabilit-o Dezsi.
    Sper sa dea dovada de umanitatea si sociabilitatea pe care Dezsi le avea natural nu din obligatia postului.

  • Foarte corecta opinia domnului Marius.Datorita domnului Dezsi si familia mea voteaza UDMR desi suntem romani.Daca am avea mai multi politicieni ca el, am putea trai mult mai bine.Sa-i dea Dumnezeu numai bine si putere de munca.

  • Ei bine. Se ridica unul pe piciorele lui si mitici il duc imediat la ei. Pacat. Prefectul asta stia ce vrea, avea si cu ce să facă si mai si avea curajul pe care multi, f. multi nu o au.
    CAt a fost subprefect, el lucra altii se faleau la fel si cand a ajuns prefect. El era peste tot, rezolva problemele si altii se dadeau mari cu rezultatele.
    Felicitari Domnule Prefect!!!...dar păcat că nu rămâneți.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago