Categories: Actualitate

Plăţi sociale cu ţârâita

Nicolle Ebner

În judeţul Hunedoara, numărul persoanelor care beneficiază de facilităţile programului pentru susţinerea familiei prin acordarea indemnizaţiei  pentru creşterea copilului este de peste 3.800, iar plăţile efectuate, numai în luna decembrie 2009, de către  Agenţia Judeţeană pentru Protecţie Socială (AJPS) Hunedoara sunt de 3.112.111 lei. În schimb, nu s-a efectuat nici o plată la subvenţia pentru încălzirea locuinţelor.

Unele da, altele ba
Din datele furnizate de AJPS Hunedoara rezultă că, de la bugetul de stat, în luna decembrie, s-au mai plătit 3.000 lei-trusouri pentru 20 de nou-născuţi, în schimb, nu s-a efectuat nici o plată pentru constituirea de noi familii. Tot în luna decembrie 2009, AJPS Hunedoara a achitat 48.074 lei reprezentând indemnizaţii pentru creşterea copilului cu handicap, unui număr de 130 de beneficiari. În ultima lună a anului trecut, în baza Programului de acordare a  ajutoarelor  pentru încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece, AJPS Hunedoara nu a efectuat nici un fel de plată pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale sau cu energie termică. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. Valoarea subvenţiei este de 964.645 lei pentru 26.592 beneficiari, iar potrivit raportului AJPS Hunedoara, „nu s-au efectuat plăţi”.

Dar stăm bine la monitorizare şi consiliere
În urma anchetelor sociale efectuate la domiciliu, pentru nici unul dintre cei patru hunedoreni care, în luna decembrie, au solicitat ajutor financiar sau de urgenţă, nu s-au trimis spre aprobare, la MMFPS, propuneri în vederea acordării de ajutoare financiare şi nici de ajutor de urgenţă. În schimb, potrivit aceluiaşi raport de activitate, în aceeaşi perioadă de timp, AJPS Hunedoara a stat mult mai bine la capitolul „monitorizarea şi îndrumarea consililor locale în vederea aplicării Legii 416/2001 privind venitul minim garantat” şi la „verificarea  acordării serviciilor de asistenţă socială şi utilizarea subvenţiilor acordate de la bugetul de stat fundaţiilor şi unităţilor de asistenţă socială, cu sediul pe raza judeţului”.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

20 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

20 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

20 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

20 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

20 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

20 de ore ago