Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor va fi revizuit

Adriana Năstase

Ieri, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara a avut loc o întâlnire în vederea revizuirii Planului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor (PJGD). Asta, pentru îmbunătăţirea activităţii Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor.

Trebuie să îmbunătăţească activitatea
Documentul, care va fi realizat de firma EPMC Consulting SRL din Cluj-Napoca, vizează perioada 2019-2025 şi va cuprinde investiţiile necesare astfel încât judeţul nostru să atingă ţintele şi obligaţiile asumate în domeniul gestionării deşeurilor. În PJGD vor fi identificate cele mai bune soluţii din punct de vedere tehnic şi economic, raportate la indicatorii de generare a deşeurilor şi la sistemul de colectare selectivă.
„Este un pas foarte important pentru îmbunătăţirea activităţii de colectare şi gestionare a deşeurilor din judeţul Hunedoara. Documentul va sta la baza identificării celor mai optime soluţii în ceea ce priveşte viitoarele investiţii”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.

Ne obligă Uniunea Europeană
La rândul său, administratorul public al judeţului, Costel Avram, a afirmat că Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor va sta la baza elaborării unor proiecte noi, integrate sau individuale, care să completeze investiţiile deja realizate. „A fost o întâlnire în care fiecare parte implicată şi-a expus opiniile privind îmbunătăţirea activităţii de gestionare a deşeurilor, o discuţie utilă atât pentru firma care va realiza acest plan, cât şi pentru cei implicaţi direct în activitate. În baza acestui plan, Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Hunedoara va deveni mai sustenabil şi va funcţiona în spiritul respectării directivelor aplicabile sectorului deşeuri”, a declarat Costel Avram.
La întâlnire au participat şi reprezentanţii celor doi operatori de salubritate din judeţ, cei ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară SMID şi ai Agenţiei de Protecţie a Mediului.
Elaborarea planului judeţean este o obligativitate ce decurge din adoptarea Planului Naţional de Gestionare a Deşeurilor (PNGD), aprobat prin HG 942/20/12.2017. Prevederile Planului Naţional trebuie preluate în Planul Judeţean, astfel încât investiţiile care urmează a fi propuse spre finanţare să fie în concordanţă cu Planul Naţional aprobat.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago