Categories: Eveniment

Plăcuţă cu numele părintelui Arsenie Boca, vandalizată

Maximilian Gânju

S-a întâmplat în municipiul Brad, unde autorităţile locale au dat unei străzi din municipiu numele lui Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului.

Plăcuţa cu numele lui Arsenie Boca a fost scrijelită cu  zvastică şi apoi vandalizată. Primarul localităţii s-a arătat şocat de gestul vandalilor. „Una dintre plăcuţele care indică strada Părintele Arsenie Boca din municipiul Brad a fost vandalizată de indivizi lipsiţi de orice urmă de civilizaţie şi mai ales, fără frică de Dumnezeu. Este greu de înţeles, în ce direcţie ne îndreptăm”, se întreba Florin Cazacu, primarul localităţii.
Strada a primit numele părintelui în anul 2013, deoarece Arsenie Boca a urmat cursurile şcolii primare şi cele liceale la Brad, în 1929, el absolvind Liceul „Avram Iancu” din municipiul zărăndean. La absolvire a fost desemnat de către directorul liceului de atunci să planteze un stejar în curtea şcolii, care astăzi poartă denumirea de „Gorunul lui Zian”, de la prenumele purtat de Arsenie Boca.
Astfel, în noiembrie 2013, la comemorarea a 24 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Arsenie Boca, o porţiune din strada spre liceu a fost redenumită, primind numele părintelui. Plăcuţa distrusă a fost înlocuită de municipalitatea Brad.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

2 zile ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

2 zile ago