Categories: Comunitate

Piaţă de cartier, la cheremul hoţilor

Andreea Lazăr

Locuitorii din zona străzii Kogălniceanu, din Deva, se tem să-şi mai lase copiii la joacă în zona fostei pieţe de cartier. Oamenii spun că locul a devenit un adevărat pericol pentru cei mici, după ce a fost devastat de hoţi.
 

Mesele, demontate pe rând
Din cele şase mese, unde comercianţii îşi etalau, pe vremuri, produsele, au mai rămas doar două şi o tarabă (vezi foto). Restul au fost demontate şi vândute la fier vechi. Astăzi, printre gunoaiele aruncate la întâmplare, foarte puţini sunt cei care se mai încumetă să vândă ceva în zonă. „E foarte multă mizerie, iar mesele sunt distruse. Mai venim aici, că nu trebuie să plătim nimic pentru masă, dar peisajul este groaznic”, a spus o bătrânică, arătând spre gunoaiele de pe jos.
De mai multe săptămâni, hoţii de fier vechi au demontat plăcile de beton ale meselor, iar suportul din metal l-au vândut la centrele de colectare a fierului vechi. În urma lor, au rămas plăci proptite una de alta sau de mesele încă nedemontate. „Uitaţi-vă şi dumneavoastră ce e aici. Copiii se mai joacă în această zonă sau trec pe aici, când merg la şcoală. Dacă una dintre plăci cade şi loveşte vreun copil, cine e de vină?”, întreabă un bărbat ieşit la plimbare cu nepotul.

Vinovat este celălalt
Spaţiul fostei pieţe de cartier aparţine Primăriei municipiului Deva, cea care ar fi trebuit să cureţe zona după preluarea de la fostul administrator, în noiembrie, anul trecut. „Acea zonă este unul dintre obiectivele care trebuie păzite de Poliţia Locală”, a afirmat Cosmin Costa, viceprimar al Devei.    
Reprezentanţii Poliţiei Locale susţin că situaţia este mai complicată. „Piaţa aceasta a fost administrată, până în luna noiembrie 2010, de către SC Publiserv Goscom SRL şi, ulterior, predată Primăriei Deva. Numai că s-a predat doar locaţia, mesele urmând să fie ridicate de reprezentanţii firmei în cauză. Noi vom face cercetări să vedem cât şi cum s-a furat, deşi ştim că acele mese erau casate”, a declarat Aurel Zamfirache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

7 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

7 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

7 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

7 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

7 ore ago