Petru Mãrginean, validat drept candidat al liberalilor

Natalia Bumbac

Primarul Petru Mărginean (foto) a fost validat de liberali drept candidat pentru Primăria Deva la alegerile locale din acest an. Candidatura a fost validată cu unanimitate de voturi de membrii Biroului Naţional Permanent al PNL, ne-a transmis deputatul Bogdan Ţîmpău, prezent la şedinţă. Acesta a adăugat că PNL Hunedoara îşi va lansa candidaţii pentru localele din 2016 în 31 ianuarie.
„Voi avea o campanie pozitivă”
Aşadar, Petru Mărginean intră în lupta electorală, având prima şansă în faţa adversarilor de a recâştiga fotoliul de primar, dată fiind organizarea alegerilor într-un singur tur. Dacă între timp, până la alegerile locale, nu va fi modificată legea electorală, printr-o ordonanţă de urgenţă, ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, aşa cum au propus, ieri, liberalii printr-o moţiune adresată guvernului. În plus, edilul Devei are câteva proiecte importante realizate pe perioada primului mandat, cu care va veni în faţa electoratului.
„Voi avea o campanie pozitivă, axată pe proiectele care au fost şi care ar trebui realizate în Deva. Cea mai mare reuşită din mandatul de primar este că în trei ani am atras 23 de milioane de euro din fonduri europene, faţă de 13 milioane de euro, atraşi în cinci ani, de către fosta administraţie a municipiului. Bani din care am realizat mai multe proiecte importante în Deva, cum ar fi izolarea termică a blocurilor sau proiectele de regenerare urbană. Voi fi în continuare un partener al cetăţenilor Devei, prin deschiderea şi transparentizarea actului administrativ, dar şi prin iniţierea de dezbateri publice şi de consultare a devenilor”, a declarat prin telefon edilul Devei.
80 la sută dintre promisiuni – respectate
Întrebat dacă şi-a îndeplinit toate promisiunile din primul mandat, Petru Mărginean a afirmat că în proporţie de 80 la sută a reuşit acest lucru. „Desigur, am şi nemulţumiri în ceea ce priveşte proiectele pe care nu am reuşit să le pun în practică. Aici fac referire la construirea unui cămin pentru persoanele vârstnice, de tipul centrelor sociale din statele europene. Voi face tot posibilul să găsesc finanţare pentru acest proiect în mandatul viitor. O altă prioritate rămâne finalizarea lucrărilor de restaurare a Cetăţii Deva, realizate în proporţie de 60 la sută, dată fiind complexitatea acestora”, a spus Petru Mărginean. Acesta a mai precizat că le mulţumeşte copreşedinţilor PNL Hunedoara, Bogdan Ţîmpău şi Dorin Gligor, parlamentarilor Carmen Hărău, Mariana Câmpean şi Dorin Păran că îi sunt alături şi că au susţinut candidatura sa la Primăria Deva.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Cu regret, daca nu sunt fete noi pe plan local, ci doar "clasicele hahalere"ale politicii, nu cred ca va mai continua suprematia liberala pe plan local..??

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago