Categories: Comunitate

Petroşaniul vrea două creşe în acest an

Maximilian Gânju

„Capitala” Văii Jiului nu are nici măcar o singură creşă, în condiţiile în care sunt zeci de cereri ale unor părinţi, care nu au cu cine să-şi lase copiii.
Municipalitatea Petroşani trebuie să identifice suprafeţele de teren necesare pentru construirea a două creşe, finanţarea pentru acestea urmând să vină de la bugetul statului, prin Ministerul Dezvoltării şi Turismului.
Iniţiativa aparţine consilierului PSD, Doina Popescu, iar edilii din Petroşani au avizat favorabil proiectul. În prima fază, vor fi realizate studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru aceste două obiective, care vor costa cel mult 40 de mii de lei, bani din bugetul local, a decis legislativul local. „În municipiul Petroşani, se nasc în medie 600 de copii în fiecare an şi nu există nici o creşă. (…) Prin aplicarea OUG 111/8 dec. 2010, concediul de maternitate a fost redus de la doi ani la un an, şi prin urmare, se impune în regim de urgenţă construirea a cel puţin două creşe în anul 2011”, şi-a argumentat consilierul Doina Popescu iniţiativa. În cele două creşe ce ar urma să fie construite anul acesta în Petroşani, vor putea fi înscrişi copii cu vârste de la câteva luni, până la trei ani. Centrele de îngrijire a copiilor se vor face după un proiect tip, elaborat de ministerul care asigură finanţarea şi va fi sub formă de module, fiecare modul putând prelua de la 20, până la 80 de minori.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

11 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

11 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

11 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

11 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

11 ore ago