Categories: Sport

Petrişor Toniţa: „Autobergamo m-a ajutat mult, trebuie să-i întorc favorul!”

Ovidiu Mănăstire

Venit acum un an pentru a asigura poarta echipei Autobergamo Deva după plecarea lui Vlad Iancu, goalkeeperul Petrişor Toniţa a suferit la începutul lui 2016 o accidentare gravă care l-a făcut să piardă finalul sezonului. Gălăţeanul de 24 de ani şi-a revenit aproape complet şi este pregătit să lupte cu gruparea alb-vişinie pentru trofeele viitorului campionat.

Revine la antrenamente în 15 august
După o primă parte a sezonului excelentă în poarta lui Autobergamo, în care a reuşit să-şi treacă numele şi pe lista marcatorilor, portarul Petrişor Toniţa a avut parte de un ghinion teribil, accidentându-se grav în meciul de campionat cu Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, din 28 ianuarie. Verdictul a fost crunt, ruptură de ligamente încrucişate la genunchiul drept şi o absenţă de minimum şase luni de pe parchet. „A fost cea mai grea perioadă din cariera mea. Dar, datorită ambiţiei, a sprijinului familiei, colegilor de echipă şi a conducerii clubului Autobergamo Deva, am trecut cu bine peste ea. Recuperarea decurge bine, sper ca pe 15 august să revin la antrenamente dar asta depinde şi de ce îmi va spune kinoterapeutul cu care lucrez”, a spus portarul lui Autobergamo Deva.

„A fost foarte greu să stau pe margine!”
Fotbalistul de 24 ani a confirmat că va rămâne şi în viitorul sezon la deţinătoarea Cupei României, alături de care îşi doreşte cucerirea de noi trofee. „Sută la sută voi rămâne la Autobergamo. Cei de aici m-au ajutat foarte mult şi trebuie să le întorc favorul, îmi doresc să câştig titlul cu Deva neapărat”, a afirmat Toniţa, care a explicat şi cum s-a simţit privind de pe margine luptele pe care colegii săi le-au dat pentru titlu şi Cupa României.
„A fost extrem de greu să stau pe margine, mai ales că înaintea accidentării mă simţeam excelent. Sper că am fost un sprijin moral pentru colegii mei şi mai ales pentru coechipierul meu Miguel Angel Molina, care a apărat accidentat în finalul sezonului. Mereu îi spuneam să fie tare că totul va fi bine. Sincer, am tot respectul pentru el”, a mai spus Toniţa.

Vrea titlul cu alb-vişiniii
Jucătorul lui Autobergamo şi-a expus şi planurile pentru viitorul sezon, atât personale, cât şi cele cu echipa alb-vişinie. „Îmi doresc în primul rând să fiu sănătos şi să revin la capacitatea maximă. Desigur, îmi doresc nespus de mult să câştig campionatul alături de Autobergamo. Am simţit bucuria triumfului în Cupa României, chiar dacă eu nu am jucat, dar acum vreau să devin campion al României. Va fi un nou sezon echilibrat, vom vedea cine se întăreşte mai mult, dar lupta cred că se va da tot în trei, Deva, Timişoara şi Târgu Mureş”, a precizat Toniţa, care, cu modestie, nu se gândeşte încă la revenirea la echipa naţională. „Momentan mă gândesc să-mi revin sută la sută şi să-mi ajut echipa de club. Apoi, dacă voi merita, voi reveni şi la echipa naţională”, a încheiat goalkeeperul lui Autobergamo Deva. Echipa antrenată de Florin Ignat va începe pregătirea la jumătatea lunii iulie, urmând ca peste o lună, la Deva să se organizeze a doua ediţie a „Cupei Dacica”, la care vor fi invitate câştigătoarele de cupe naţionale din Moldova, Serbia, Bulgaria şi Austria.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

18 ore ago