Categories: Comunitate

Petrila a pierdut 1700 de hectare din teritoriu

Maximilian Gânju

Administraţia publică locală din Petrila a pierdut o bucată însemnată din suprafaţa localităţii, după ce s-a judecat cu Primăria Săsciori, din judeţul Alba, care a revendicat, iniţial, 300 de hectare din suprafaţa de păşune alpină deţinută de localitatea din estul Văii Jiului.

Edilii din Săsciori au revendicat teritoriul în baza unui document din 1926. Procesul dintre cele două primării a fost înregistrat la Petroşani, apoi strămutat la altă instanţă şi în cele din urmă a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, care a dat sentinţa în urmă cu aproape o lună de zile, susţine fostul administrator public al localităţii Petrila, Dorin Curtean. Cert este că de la 300 de hectare pentru care exista o dispută, revendicarea celor din Săsciori fiind bazată pe titlul din 1926, s-a ajuns ca localitatea de pe Jiul de Est să piardă 1700 de hectare din teritoriu. ”Este dureros şi grav, foarte grav. Pentru interesul Dobraia (n.r. zonă disputată şi ea cu judeţul Alba), primarul Păducel a pierdut peste 1700 de hectare de teren în defavoarea oraşului Petrila. Acest lucru ar trebui să-l ancheteze organele competente, cum de a lăsat oraşul văduvit de peste 1700 de hectare, pentru că avea interes să câştige Dobraia. Se pierd teritorii din Petrila, din cauza unor interese personale. Primăria Petrila a pierdut zona Auşelul şi zona Clăbucet, de luna trecută, când s-a dat sentinţa definitivă şi irevocabilă. Primăria Petrila pierde din teritorii, a pierdut cu Petroşaniul, cu primăria din Alba, cu judeţul Gorj şi nu se poate ca un primar să nu-şi dea interesul când lună de lună pierde teren şi teritoriul localităţii“, susţine Dorin Curtean. Primăria Petrila a fost sau este în mai multe litigii cu alte administraţii, după ce nu s-a ajuns la un consens privind graniţele teritoriilor pe care le administrează.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Sef nou la IPJ Hunedoara

IPJ Hunedoara are un nou șef. Este vorba de comisarul șef Daniel Fețeanu (foto), care…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un candidat la o pri­mărie de municipiu are ceva scheleți prin…

15 ore ago

Corvinul Hunedoara, de ieri, „un județ, o comunitate, o echipă”!

A fost mare sărbătoare, ieri, la Consiliul Județean Hunedoara. Fotbaliștii și echipa ma­nagerială de la…

15 ore ago

Bulina albă

Lucian Josan, directorul DSVSA Hunedoara Pentru că inspectorii DSVSA Hunedoara efectuează controale riguroase în diverse…

15 ore ago

Bulina neagră

Viorel Arion, fost primar al Hunedoarei Pentru că, atunci când conducea municipiul Hunedoara, Clubul de…

15 ore ago

O jucărie pentru fiecare

Se apropie Ziua Copiilor, iar unii nu uită ce important este ca fiecare mi­cuț să…

15 ore ago