Categories: ActualitateFlash

Peste patru tone de gunoi au fost strânse din Parcul Dendrologic

Loredana Goangă

Sâmbătă, peste 100 de persoane s-au prezentat în Parcul Dendrologic din Simeria, pentru a strânge ceea ce alţii aruncă la voia întâmplării. În cadrul acestei acţiuni, peste patru tone de gunoi au fost adunate de pe malurile canalului care traversează parcul.
Grupul Voluntar de Sprijin al Arboretumului Simeria (GVSAS)  a dat sfoară-n judeţ, cu ajutorul Facebook-ului, că toţi cei care iubesc natura sunt aşteptaţi, sâmbătă, la o acţiune de strângere a gunoaielor din Parcul Dendrologic Simeria, vizat fiind Canalul Strei.
Dovedindu-se încă o dată că iubirea pentru natură nu ţine cont de vârstă sau de funcţie, peste 100 de persoane  care au spus prezent la iniţiativa lui Zoard Bocăniciu, de la GVSAS, au muncit fără întrerupere, mai multe ceasuri, să cureţe cursul apei. Copiii alături de părinţi şi bunici, sau elevii împreună cu profesorii, au lucrat cot la cot cu cei de la Asociaţia „Familia Verde” din Timişoara, de la GVSAS, dar şi de cei din administraţia parcului. PET-uri, sticle, cauciucuri, spray-uri şi tot felul de deşeuri aruncate la întâmplare au fost strânse de către prietenii naturii, în total, adunându-se peste patru tone de gunoi.
„Considerăm că reuşita unei asemenea acţiuni nu constă în cantitatea de gunoi adunată, deşi discutăm astăzi despre tone întregi de deşeuri strânse, ci în mesajul pe care împreună reuşim să îl transmitem. Nu putem să ne lăsăm invadaţi de gunoaiele aruncate la întâmplare. Trebuie să învăţăm că gunoiul are locul lui, unde ne putem debarasa de el, iar mediul, la rândul lui, are şi el locul lui, în sufletele noastre. Suntem convinşi că oamenii vor arunca din ce în ce mai puţine deşeuri în mediu, pe măsură ce vom fi tot mai mulţi care să le adunăm”, au spus organizatorii, la finalul zilei. Chiar dacă voluntarii nu au terminat de curăţat tot cursul Canalului Strei, o nouă acţiune va duce la final ceea ce a fost început sâmbătă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago