Categories: Actualitate

Peste 500 de fermieri, lăsaţi fără subvenţii

Sorina Popa

Peste 500 de fermieri hunedoreni nu mai pot beneficia de subvenţiile acordate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), după ce terenurile lor au fost afectate de lucrările la Tronsonul IV de autostradă.

„Suprafaţa totală expropriată, ca urmare a construcţiei autostrăzii între Şoimuş şi Orăştie, este de 275 de hectare în această zonă. Suprafaţa este conformă cu proiectul acestei lucrări. În acelaşi timp, în urma măsurătorilor făcute de inspectorii noştri pe întreg cuprinsul lucrărilor, reiese că 350 de hectare sunt practic decopertate sau se află în construcţie. Astfel, rezultă o suprafaţă de 75 de hectare afectate de lucrările în curs şi care în acelaşi timp, nu pot fi declarate pentru sprijinul financiar acordat de APIA pe anul în curs de subvenţie”, a declarat Veronica Borungel, directorul APIA Hunedoara. Pentru terenurile arabile, subvenţia anuală acordată de APIA este de 132 de euro/hectar, iar pentru păşuni, aceasta se ridică la 280 de euro/hectar. În judeţul Hunedoara, 23.000 de fermieri beneficiază de subvenţiile respective.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

18 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

18 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

18 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

18 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

18 ore ago