Peste 38.000 de turişti au vizitat Castelul Corvinilor în decurs de o lună

Cristina Ghenea

Surprinzător sau nu, Castelul Corvinilor, din Hunedoara, este un adevărat magnet pentru turiştii din întreaga lume. Într-o singură lună, cetatea lui Iancu a fost vizitată de aproximativ 40.000 de persoane, venite din peste 40 de ţări de pe mapamond.
Membrii Asociaţiei de Dezvoltare D.A.O. Hunedoara au prezentat, ieri, sinteza unui studiu de impact, realizat în cursul lunii august la Castel. Potrivit rezultatelor, 38.249 de persoane au trecut pragul muzeului în luna respectivă. Aproximativ 9.500 dintre acestea au răspuns întrebărilor din chestionare, astfel că acum, conducerea Castelului are o situaţie clară a calităţii serviciilor oferite celor care vin să viziteze obiectivul. În ceea ce priveşte preţurile, de exemplu, peste 80 la sută dintre cei chestionaţi sunt mulţumiţi, declarând că acestea sunt potrivite. În schimb, turiştii sunt nemulţumiţi de faptul că multe dintre spaţiile Castelului sunt închise, deci nu se pot vizita, de locurile de parcare insuficiente din zonă şi de lipsa indicatoarelor turistice, care să-i îndrume spre locaţia muzeului. Potrivit reprezentanţilor D.A.O. Hunedoara, majoritatea celor care vin să vadă castelul sunt români, însă nici străinii nu ne-au ocolit. Acesta a fost vizitat, în august, de turişti veniţi din 45 de ţări, în special din Ungaria, Germania şi Polonia. „Din totalul vizitatorilor străini, 92,7 la sută sunt europeni, iar restul au venit din America de Nord şi de Sud, Asia, Africa şi Australia. Cât despre turiştii români, majoritatea au venit de la Bucureşti – adică 21,5 la sută, în timp ce aproximativ 10 la sută sunt din judeţul nostru, dar am mai avut, în număr considerabil, şi vizitatori din judeţele Timiş, Prahova, Mureş şi Constanţa. Ziua în care au venit cei mai mulţi turişti a fost 12 august, cu 2.327 de vizitatori”, a declarat Arpad Kovacs, manager de proiect. Acesta a mai precizat că studiul a fost derulat în cursul a 267 de ore, iar majoritatea celor chestionaţi au declarat că au auzit de Castelul din Hunedoara din cărţile de istorie, iar vizitarea acestui obiectiv a făcut parte dintr-un circuit turistic.

Un gând despre „Peste 38.000 de turişti au vizitat Castelul Corvinilor în decurs de o lună”

  1. Daca de la fiecare s-a incasat fie si numai un leu taxa de vizitare, acest brand produce pentru Hunedoreni ( sper ) de cateva ori mai mult decat ce a ramas din combinat…

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.