Categories: Comunitate

Record de vizitatori la Castelul Corvinilor

Adriana Năstase

O veste excelentă vine de la Hunedoara, de la Castelul Corvinilor. Astfel, Castelul Corvi­nilor a fost vizitat în februarie 2021 de 7.962 de persoane, ceea ce reprezintă un record pen­tru această lună a anului şi arată o creş­tere a numărului de turişti cu 15 la sută faţă de perioada similară a anului trecut.

De şase ori mai mare
Potrivit autorităţilor locale, cu toate că trece printr-un amplu proces de restaurare, Cas­telul Corvinilor rămâne una dintre des­tinaţiile preferate de turiştii care trec prin ju­deţul Hunedoara.
„Înregistrăm cea mai mare cifră de vizi­tatori pentru o lună februarie de când se ţine o evidenţă clară în acest scop. Vorbim despre o cifră de şase ori mai mare decât cea a vizitatorilor înregistraţi în februarie 2013 şi de aproape două ori mai mare decât în 2015. În februarie 2021 am avut cu 1.400 mai mulţi turişti decât în luna fe­bruarie 2019. Este o surpriză plăcută şi pentru noi, dacă ţinem cont de faptul că în­treaga lume se lup­tă şi acum cu pandemia de Covid-19″, a de­clarat Sorin Tincu, direc­torul Muzeului Castelul Corvinilor. El a arătat că mulţi dintre vizitatorii în­re­gistraţi în fe­bruarie au venit special pentru a vedea monumentul medieval, iar alţii l-au inclus în programul lor de weekend sau de vacanţă ce a avut ca destinaţii principale alte obiective turistice, cum ar fi, de exemplu, staţiunile de schi din zonă.

Proiect de 5 milioane de euro
La rândul său, primarul municipiului Hune­doara, Dan Bobouţanu, a menţionat că şi măsurile administrative aplicate la Castelul Corvinilor au contribuit la stimularea creşterii numărului de vizitatori.
„Din acest an, în tariful de vizitare a obiec­tivului medieval au fost incluse şi expoziţiile din clădirile aflate în curtea exterioară, ex­poziţia de arheologie şi cea din Casa Bres­lelor. Pe de altă parte, la Castel sunt în plină desfăşurare lucrările de restaurare derulate prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de aproximativ 5 mili­oane de euro. Împreună cu colegii din cadrul Primăriei, cu reprezentanţii firmei de con­strucţii şi cei ai Muzeului, de la bun început am analizat toate variantele posibile astfel încât fluxul de vizitare să nu fie afectat de lucrările desfăşurate. Cred că am găsit împreună cele mai bune soluţii, iar numărul în creştere al vizitatorilor este o confirmare a acestui fapt”, a menţionat primarul mu­ni­ci­piului Hunedoara.
Cel mai mare număr de turişti înregistrat la Cas­telul Corvinilor din Hunedoara a fost în anul 2019, când monumentul istoric a fost vi­zi­tat de 404.000 de oameni.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

9 ore ago