Peste 20 de agenţii de turism din judeţ au rămas fără licenţă

03-autoAutoritatea Naţională pentru Turism (ANT) le-a retras licenţele la 1.384 de operatori, peste 20 de agenţii fiind de la noi din judeţ. Printre acestea se numără şi Compania Judeţeană de Turism Hunedoara care aparţine Consiliului Judeţean Hunedoara. Motivul pentru care ANT le-a retras licenţele de turism operatorilor este că nu au putut prezenta poliţa de asigurare privind rambursarea cheltuielilor către clienţi pentru serviciile neonorate, în cazul insolvenţei sau a falimentului.

Agenţiile din judeţ care au rămas fără licenţă sunt: Mareea, PFA Soica Dragomir, Vacanţele fericite, Prietenia Turism, Compania de Turism Valea Jiului, Dan Tur, Sial Tour, LKM Voyages, Seban Travel, Ansiro Tour, Rafo Tur, Compania Judeţeană de Turism Hunedoara, Saint Michel Voyage, Mondotur Class, Zela Travel, Global Elitte Tour, Dolce Travell, Happy Travel Solutions,  Procar Tour, Patricia Holidays, Christian’ 76 Tour, Perju Turism şi Sind România.
ANT mai precizează că de la data publicării listei cu operatorii cărora li s-a retras licenţa, aceştia nu mai pot presta servicii specifice agenţiilor de turism, lista fiind publicată în 4 octombrie. Măsura ANT vine după ce Agenţia de Turism Mareea, care presta servicii de turism la nivel naţional, a cerut intrarea în insolvenţă, lăsând peste 1.000 de clienţi cu vacanţele plătite, dar neonorate. (N. Bumbac)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.