Categories: Comunitate

Peste 19.000 de bolnavi, internaţi la Spitalul Judeţean Deva

Oana Mihnea

Ieri, Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat un proiect de hotărâre care presupunea acordarea unei sume de bani pentru Spitalul Judeţean Deva. Unitatea spitalicească are nevoie de resurse financiare pentru a putea asigura serviciile medicale de care au nevoie bolnavii. Astfel, consilierii judeţeni au aprobat alocarea a 500.000 de lei pentru spitalul devean.

Solicitări foarte multe
„Azi am pus în faţa fiecărui consilier un material amplu prin care demonstrăm ceea ce executăm în acest moment. Contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate este încheiat pentru o cifră de 16.500 pacienţi pentru spitalizare continuă. La nivelul lunii octombrie, am depăşit deja această cifră, ca atare, trebuie să lucrăm în continuare, pentru că nu se poate închide spitalul. Primim pacienţi şi asta înseamnă că avem nevoie de bani în plus. Serviciile făcute în plus provin din secţiile şi patologiile chirurgicale, adică acolo unde nu putem să programăm nimic. Avem un deficit de peste 4.600.000 de lei, vor mai veni încă două luni cu tot cam atâţia bani, în total vom ajunge la un deficit de aproximativ 5.600.000 de lei. Aceşti bani i-am solicitat şi în decursul anului şi ne-au fost daţi de către Consiliul Judeţean. Problema mare este că, deşi am făcut aceste servicii, CNAS nu ne dă decât suma contractată. Dacă facem acum un calcul cu câţi bani am primit de la Consiliul Judeţean, pot spune că închidem anul pe zero, dar nu am avut bani deloc pentru investiţii. Dacă noi ne-am fi luat acei bani pentru servicii de la CNAS, nu era nevoie să apelăm la administraţia judeţului, decât pentru a obţine finanţare pentru investiţii. La secţia de Radiologie, spre exemplu, toate aparatele au o vechime de 15 ani“, a declarat Călin Laza (foto), managerul Spitalului Judeţean Deva.

Au tratat şi străini
De la începutul anului şi până la sfârşitul lunii octombrie, spitalul devean a realizat 19.011 cazuri pe spitalizare continuă, faţă de 16.566 cât sunt decontate de CJAS Hunedoara. Astfel, cheltuielile nedecontate ajung la 4.039.194 lei. La ambulatoriu integrat au fost făcute 91.653 consultaţii, rămânând nedecontate servicii în valoare de 369.353 lei. Suma totală a cazurilor neacoperite financiar de CJAS Hunedoara ajunge la 4.617.310 lei.
Tot în aceeaşi perioadă, numărul total al pacienţilor din judeţ trataţi la spitalul din Deva este de 18.404 persoane. La aceştia se adaugă  556 de pacienţi veniţi din alte judeţe şi 51 din alte ţări precum Austria, Belgia, Canada, Cehia, China sau Danemarca. De asemenea, 15.229 pacienţi hunedoreni au beneficiat de spitalizare de zi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

5 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

5 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

5 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

5 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

5 ore ago