Categories: Actualitate

Consiliul Judeţean a aprobat construirea unui centru de radioterapie la spitalul din Deva

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a aprobat, vineri, nota conceptuală şi tema de proiectare pentru înfiinţarea în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva a unui centru de radioterapie ce va folosi radiaţii cu energie înaltă, acesta urmând să funcţioneze împreună cu Secţia de oncologie într-o clădire nouă, ce va fi construită în curtea unităţii medicale.

Investiţia a fost estimată la peste 35,7 milioane lei, inclusiv dotările cu echipamente de specialitate, clădirea fiind prevăzută cu demisol, parter şi două etaje. Banii necesari vor fi suportaţi de la bugetul CJ Hunedoara.

Potrivit hotărârii, centrul de radioterapie şi secţia de oncologie vor avea 45 de paturi, bolnavii urmând să poată beneficia de tratamente care folosesc radiaţiile cu energii înalte, deoarece acum SJU Deva nu dispune de un asemenea serviciu medical.

Din analiza incidenţei cazurilor oncologice, se apreciază că de centrul de radioterapie ce va folosi radiaţiile cu energii înalte vor beneficia circa 630 de bolnavi anual.

În prezent, persoanele care au nevoie de tratamentul cu radiaţii cu energii înalte sunt nevoiţi să se îngrijească în spitale din Timişoara, Sibiu şi Cluj-Napoca.

„Investiţiile pe care le facem la unităţile medicale din subordine sunt mărturii ale preocupării noastre constante pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale. Pentru realizarea acestor proiecte, atragem fonduri prin Compania Naţională de Investiţii, dar alocăm şi sume din bugetul judeţean”, a precizat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Consilierii judeţeni au mai aprobat, vineri, trei proiecte care au ca temă modernizări sau dotări ale unor secţii din spitalul judeţean din Deva, între acestea fiind înscrise dotări la Secţia de obstetrică-ginecologie, modernizarea laboratorului de recuperare şi balneologie, precum şi reabilitarea şi dotarea centrului de stomatologie.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

17 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

17 ore ago