Categories: Actualitate

Peste 100 de fete sub 19 ani au recurs la avort

Anual, în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara sunt înregistrate aproximativ 900 de întreruperi de sarcină. Reprezentanţii Direcţiei spun, însă, că în peste jumătate dintre cazuri, este vorba despre avort spontan, nu provocat.
„În 2011, au fost înregistrate 907 avorturi în judeţ, dar majoritatea dintre acestea – adică aproximativ 700 – au fost întreruperi spontane de sarcină. Comparativ cu anii trecuţi, nu este o mare diferenţă. Faţă de 2010, de exemplu, numărul avorturilor este cu doar patru cazuri mai mare”, a declarat Dumitra Ştefan, directorul DSP Hunedoara.
Dintre cele 907 hunedorence care au suferit o întrerupere de sarcină anul trecut, 117 aveau vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, iar şapte erau mai mici de 15 ani. De asemenea, tot în 2011, şase fete din aceeaşi categorie de vârstă şi-au dus sarcina la termen şi au adus pe lume câte un copil. Reprezentanţii DSP Hunedoara spun că nu se aşteaptă ca numărul avorturilor înregistrate la nivelul judeţului nostru să crească, mai ales că legea s-ar putea modifica, iar întreruperile de sarcină ar putea fi efectuate voluntar doar cu avizul unui psiholog. (C. Ghenea)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • AVORT=CRIMA IMPOTRIVA CELUI CARE NU SE POATE APARA,A UNEI FIINTE VII CARE ARE SUFLET!DUMNEZEU VEDE!ATENTIE FETELOR NU VA LASATI DUSE CU ZAHARELUL,DE CABINETE DE PLANING ,ETC.NU MAI FACETI AVORT!FACETI COPII!AVEM DEJA PESTE 20 MILIOANE DE AVORTURI IN ROMANIA IN ULTIMII 50 ANI!SUNT DATE SI CIFRE CONCRETE ,STATISTICE,NIMENI NU POATE ZICE CA NU EXISTA,ELE SUNT IN EVIDENTE!CHINEZII SI INDIENII FAC LA COPII CU DUIUMUL SI UITE AU IMPANZIT GLOBUL!

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

12 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

12 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

12 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

12 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

12 ore ago