Peste 100 de elevi, trimişi acasã din cauza gripei

Nicolle Ebner

Factorii de decizie din cadrul Primăriei Deva au hotărât, ieri, să aloce suma de 100.000 de lei din bugetul de rezervă, pentru achiziţia de materiale sanitare, ca măsură de prevenire a extinderii virusului AH1N1, în şcolile din municipiu. Până luni, toate şcolile din oraş vor avea în grupurile sanitare săpun lichid, prosoape de unică folosinţă şi substanţe dezinfectante, pentru a fi utilizate de către elevi şi cadrele didactice.

Primăria Deva ia măsuri de urgenţă împotriva gripei
“Am vrut să creăm un precedent, astfel încât fiecare unitate de învăţământ sau instituţie de pe raza municipiului Deva să se mobilizeze. Ca şi noi, pot şi ei să facă un mic efort pentru prevenirea îmbolnăvirii. Vă daţi seama ce s-ar întâmpla dacă Primăria Deva ar fi în carantină 10 zile, timp în care nu s-ar mai putea lucra nimic? Ori blocarea activităţii în şcoli, instituţii sau agenţi economici. Cerem sprijin şi unităţilor de învăţământ să se implice, astfel încât elevii să aibă cât mai puţin de suferit”, a declarat primarul Devei, Mircia Muntean. „Încercăm să comandăm măşti de protecţie, în alte localităţi din judeţ şi din ţară, deoarece din farmaciile din Deva nu am reuşit să achiziţionăm decât trei cutii”, a declarat Elena Ivan, şeful Serviciului de Asistenţă Socială Deva.

Spectacolele de teatru, amânate
Măsura de urgenţă a fost luată după ce medicul şcolar Adriana Goia a anunţat că ieri dimineaţă, 83 de elevi, numai de la liceele Horea, Traian, Construcţii, Energetic şi cel cu profil Minier, au fost trimişi acasă, deoarece prezentau simptome evidente de gripă sezonieră şi viroze respiratorii. Alţi 30 de elevi de la Şcoala Generală „Andrei Mureşanu”, din Deva au fost trimişi acasă de medicul şcolii, deoarece prezentau simptome de viroze şi gripă. Ca urmare a măsurii de evitare a aglomeraţiilor în spaţii închise, Teatrul Judeţean Hunedoara a fost nevoit să amâne spectacolul programat pentru acest sfârşit de săptămână, pentru o dată ce va fi anunţată ulterior. „Biletele au fost vândute la şcoli dar rămân valabile pentru o dată pe care o vom anunţa din timp”, declară directorul TJH, Nelu Ardelean.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

13 ore ago