Categories: Sport

Performanţe de top la atletism

Ciprian Marinuţ

Toţi cei patru atleţi hunedoreni participanţi la etapa a II-a a Campionatului Naţional rezervat seniorilor, tineretului şi juniorilor au obţinut rezultate valoroase. Florentina Marincu (foto, CNS „Cetate” Deva) şi Andrei Deliu (SCM Deva) au triumfat la săritura în lungime şi prăjină, iar Maria Florea (CS Ghelari Hunedoara/SCM Deva) şi Bogdan Sitoianu (CNS „Cetate” Deva) au fost lideri, la categoriile lor de vârstă, în probele de 1.500 de metri şi triplusalt.
Să se elibereze de emoţii
Florentina Marincu şi-a onorat blazonul de lideră a săritoarelor din România printr-o performanţă egală cu cea realizată la Campionatele Internaţionale ale României, primul său concurs în aer liber din acest an. Atleta de la CNS „Cetate” Deva a câştigat proba cu o săritură de 6,55 metri, fiind urmată în clasament de Carmen Toma (Farul Constanţa) cu 5,99 metri şi de Andreea Lefcenco (Farul Constanţa/CSU Piteşti) cu 5,64 metri. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe, medaliată cu bronz la nivel de senioare la Campionatul European indoor de la Praga din acest an, a participat la competiţia desfăşurată în weekend, la Piteşti, deşi susţine în această perioadă probele examenului de Bacalaureat. „Am ţinut să concureze la această etapă a Campionatului Naţional atât pentru a-şi verifica nivelul de pregătire sportivă, cât şi pentru a o elibera pentru câteva ore din emoţiile Bacalaureatului. Sunt mulţumit de constanţa arătată prin această a doua săritură de 6,55 metri din acest an şi sper ca Florentina să promoveze examenul de Bacalaureat şi apoi să se elibereze de emoţii, pentru a se concentra exclusiv pe performanţa sportivă. Ea va concura, în zilele de 4 şi 5 iulie, la Campionatele Balcanice ale Junioarelor de la Piteşti, iar între 16 şi 19 iulie este programat concursul său de obiectiv, Campionatul European de Junioare din Suedia. La competiţia continentală, obiectivul va fi câştigarea medaliei de aur şi realizarea unei sărituri de 6,70-6,80 de metri cu care să participe şi la Campionatul Mondial al seniorilor din luna august”, a spus antrenorul Nicolae Alexe.
Rezultate promiţătoare
Andrei Deliu a triumfat în proba săritorilor cu prăjina cu o performanţă de 4.80 de metri care îl recomandă pentru un loc pe podium şi la etapa finală a Campionatului Naţional. Sportivul de la SCM Deva a fost urmat în clasament de Valentin Stanciu (CSM Bucureşti) – 4,60 metri şi Alexandru Florian (CSM Bucureşti) – 4,50 metri.
Maria Florea a sosit a patra în cursa de 1.500 de metri, dar a fost devansată doar de sportive senioare, în condiţiile în care ea este încă la categoria tineret. Atleta în vârstă de 20 de ani, antrenată de Emerson Toma la CS Ghelari Hunedoara şi SCM Deva, a încheiat cursa cu timpul de 4:34.09, iar pe podium s-au clasat: Florina Pierde Vară (Steaua, 25 de ani) – 4:17.46, Lenuţa Simiuc (Ştiinţa Bacău, 21 de ani) – 4:22.51 şi Elena Tănăsie (CSM SF. Gheorghe, 22 de ani) – 4:26.11.
În fine, Bogdan Sitoianu (CNS „Cetate” Deva) s-a clasat pe locul şase în proba de triplusalt cu o performanţă de 14.70, însă în faţa sa au fost patru seniori şi un singur sportiv de la categoria sa de vârstă, Răzvan Grecu (CSS1 Constanţa/Farul Constanţa) cu 14,77 metri. Bogdan va reprezenta România la Campionatele Balcanice şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

16 ore ago