Categories: Sport

Perfecţiune la puterea a şaptea

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a înşirat al şaptelea succes consecutiv în actualul sezon, după victoria la limită, scor 1-0, obţinută sâmbătă, acasă, cu SeSo Câmpia Turzii, şi îşi menţine „la maxim” punctajul. Trupa antrenată de Marius Opric a controlat jocul, având, pe lângă gol, o bară şi un penalti ratat, însă a avut şi emoţii pe final, când oaspeţii au căutat egalarea.

Titularizare răsplătită
Soarta partidei a fost decisă de atacantul Ionuţ Radu, care a marcat unicul gol al întâlnirii la primul său meci ca titular în actualul sezon. Antrenorul Marius Opric l-a trimis în teren pe Radu din primul minut în locul fostului titular Suciu, iar atacantul a răsplătit cu gol mutarea tehnicianului. El a înscris, în minutul 40, cu o lovitură de cap din careul mic, după centrarea lui Bogdan Roiu, din lovitură liberă, iar reuşita sa a rămas unica până la final. La trei minute după gol, putea fi 2-0, însă mingea şutată de Pepenar din careu a şters bara transversală a porţii adverse.
Până la aceste două momente fierbinţi, jocul a fost echilibrat, negru-albaştrii găsind cu greu drumul spre poarta adversă prin „hăţişul” defensivei bine organizate de antrenorul Cosmin Văsâie. SeSo şi-a arătat colţii de câte ori a avut ocazia, oaspeţii având şi prima ocazie a meciului, întrucât Fertea (12) a fost blocat în careul mic hunedorean de Cuciula, care a respins în corner. Mai mult, înainte de golul hunedorenilor, Marinescu (37) putea da lovitura, dar şutul său de la opt metri a fost respins de acelaşi Cuciula, cu piciorul în corner.

Portarii, la post
Negru-albaştrii s-au jucat cu focul după pauză şi se puteau arde, însă au fost ocrotiţi de şansă. Hunedorenii au atacat în forţă în prima jumătate a reprizei, având numeroase ocazii, între care şi un penalti, însă portarul adversarilor, Sebesyen, a fost adevărat înger păzitor pentru echipa sa. Apărătorul buturilor lui Seso a parat şutul lui Făgărăşanu (48), acţiunea lui Ionuţ Radu (58) şi lovitura de la 11 metri executată de Robert Cristian (64). Ratarea penaltiului a avut efect de somnifer pentru hunedoreni şi a dat aripi adversarilor, care pe final, au forţat înscrierea golului egalizator. FC Hunedoara a avut noroc la lovitura indirectă din propriul careu din minutul 73, iar apoi, portarul Dragotă şi-a făcut datoria la şutul lui Fertea (75) şi la acţiunea lui Marinescu (82). Concluzia e că după încă un meci în care a fost departe de un joc perfect, FC Hunedoara a bifat un nou succes meritat şi rămâne cu punctaj maxim în fotoliul de lideră, la şapte puncte distanţă de următoarea clasată, Unirea Dej. La partida disputată pe stadionul „Michael Klein” au asistat aproximativ 800 de spectatori.

FC Hunedoara – SeSo Câmpia Turzii 1-0 (1-0)
A marcat: Ionuţ Radu (40)
FC Hunedoara: Dragotă – Dosan, Ambruş, Cuciula, B. Roiu – Găceanu (77 Zdrîncu), R. Cristian (67 Lintaru), J. Vajda (cpt.), Pepenar (88 Vişan), Făgărăşanu – I. Radu (63 Suciu).
Antrenor: Marius Opric.
SeSo: Sebesyen – Cureteu, Popa (cpt.), Văsâie, Kelemen, Marin (59 Mocan), Costea (46 Covaciu), Chişu (87 C. Popan), V. Pop (64 Moteţ) – Marinescu, Fertea. Antrenor: Cosmin Văsâie.
Arbitru: Cosmin Corocan (Reşiţa). Asistenţi: Dănuţ Birău (Târgu Cărbuneşti) şi Gheorghe Dănăşel (Bumbeşti Jiu).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

11 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

11 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

11 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

11 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

11 ore ago