Categories: Actualitate

Percheziţii la evazioniştii cu fier vechi

Ieri, la primele ore ale dimineţii, poliţiştii de la IPJ Alba sprijiniţi de colegii lor din Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi Vâlcea, Gorj şi Dâmboviţa au percheziţionat 47 de domicilii şi sedii de firme ale unor persoane suspecte de evaziune fiscală cu fier vechi, din mai multe judeţe.
Potrivit informaţiilor date de IPJ Alba, peste 30 de persoane au fost duse la audieri. La noi în judeţ, domiciliul unei singure persoane, un bărbat din Brad, a fost percheziţionat de oamenii legii, acesta fiind dus la IPJ Alba pentru a da declaraţii anchetatorilor.
Din primele cercetări a reieşit că, în perioada 2012-2015, 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăţi comerciale de tip fantomă. Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi prin intermediul sistemului bancar, sumele de bani fiind retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament tip fantomă şi restituite plătitorului. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 4.000.000 de lei. Ancheta se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. (N.Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

3 zile ago