Categories: Actualitate

Percheziţii la domiciliile unor vânători

Natalia Bumbac

Poliţiştilor hunedoreni le-a ajuns cuţitul la os după ce au fost sfidaţi de un braconier care a tras cu arma într-un coleg de-al lor. Braconier care a dispărut şi pe care nu l-au prins nici după două săptămâni de căutări.
Duşi cu mandat la audieri
Ieri, oamenii legii au organizat percheziţii de amploare la domiciliile mai multor persoane pe care le bănuiesc că ar avea legătură cu acel caz. Aproape 40 de poliţişti au descins la domiciliile suspecţilor, căutând probe care ar fi utile în dosarul penal în care sunt investigate fapte de ultraj asupra unui poliţist aflat în misiune, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj. Şi au găsit destule dovezi. Mai mult de atât, 12 indivizi au fost duşi cu mandat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru a fi audiaţi.
Captură impresionantă după percheziţii
Conform comunicatului transmis de IPJ Hunedoara, percheziţiile au avut loc pe raza localităţilor Dobra, Bătrâna, Lăpugiu de Jos, Crivina, Făget şi Temereşti. În urma acestora, poliţiştii au descoperit şi ridicat mai multe arme şi muniţii deţinute legal, dar păstrate în condiţii necorespunzătoare (cinci arme de vânătoare, de diferite calibre şi muniţie aferentă), dar şi arme deţinute ilegal (trei arme, din care o puşcă de tir cu aer comprimat, o armă de vânătoare confecţionată artizanal, un pistol de tir cu aer comprimat), trofee vânătoreşti (trei din specia cervide), carne de vânat, precum şi alte bunuri folosite în activităţi de braconaj (instrumente de confecţionare artizanală a cartuşelor).
Reamintim că în data de 2 august, un poliţist aflat în misiune pe raza localităţii Tisa, vizând combaterea activităţilor de braconaj, a fost împuşcat de un braconier pe care l-a somat. Agentul l-a somat pe braconier strigându-i: „Stai! Poliţia!”, dar braconierul s-a întors, şi-a încărcat arma şi a tras câteva focuri în direcţia poliţistului, rănindu-l în picior.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Braconierul e ascuns de Goga betivanul(alt braconier) si de Tibi Gros sifonul in satul Birsau.

  • De puțin ai greșit ,,Aline".Era ascuns de fostul polițist-infractorul AVRAM ZORIN în casa ce o are in satul Toplița Mureșului.Acolo a fost gasit.Pace ție.

  • 99 % din braconieri sunt ... vanatori.

    Pe toate dealurile judetului se braconeaza. Dar...
    Se fac anchete doar daca apar probleme.
    Iar procesele .............

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago