Pera urmează cursuri de calculatoare în puşcărie

Sorina Popa

Ovidiu Ioiescu (foto), zis Pera, a pierdut recursul introdus pentru anularea sporului de pedeapsă de doi ani, dat de magistraţii Tribunalului Hunedoara. Pera trebuie să execute, astfel, în total, şapte ani de închisoare, el mai având de stat după gratii doar patru luni.
Dacă ar fi câştigat recursul de la Curtea de Apel din Alba, deveanul ar fi trebuit să fie lăsat liber acum. Până atunci, el trebuie să rămână la Penitenciarul de la Bârcea Mare, unde se află încarcerat din vara anului trecut, când s-a predat, după ce a aflat că pe numele lui există un mandat de arestare, pentru instigare şi determinare la mărturie mincinoasă.
„Soţul meu mă sună zilnic de la telefonul public al penitenciarului. S-a schimbat mult, nu mai este omul de acum câţiva ani. Asta o dovedeşte şi faptul că în puşcărie a urmat cursuri de calculatoare, a muncit şi a primit 14 rapoarte de evidenţiere. Pentru asta, a fost scutit de trei luni de detenţie”, a declarat Petronela Ioiescu, soţia lui Pera.
Ovidiu Ioiescu a ispăşit 3,5 ani de puşcărie între 2004 şi 2008, iar din iulie 2011, se află, din nou, după gratii. El a beneficiat de contopire de pedepse, după ce în Dosarul „Spumă şi Bibanu”, a fost condamnat definitiv.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.