Categories: Comunitate

Pensionarii siderurgişti vor egalitate la drepturi

Problemele pensionarilor siderurgişti din municipiul Hunedoara s-au rezolvat în mare parte, dar încă oamenii mai au unele nemulţumiri.

Astfel, o delegaţie a Asociaţiei 226 a Pensionarilor Siderurgişti din Hunedoara s-a întâlinit recent cu secretarul de stat pentru dialog social, Alexandra Braica, din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Întâlnirea, facilitată de directorul Casei Judeţene de Pensii, Ilie Toma, a avut drept temă, repararea unor diferenţe între pensiile siderurgiştilor.
„Este vorba de faptul că pensionarii siderurgişti din cadrul Asociaţiei 226 vor să fie trataţi la fel ca şi colegii lor din siderurgie, care au ieşit la pensie înainte de 2001 sau după anul 2011. Sunt persoane care au avut grupe de muncă similare, dar au ieşit în ani diferiţi la pensie, motiv pentru care şi sumele pe care le primesc nu sunt la fel. Pensionarii vor doar ca legea să se aplice uniform”, a declarat Ilie Toma, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago