Categories: ActualitateFlash

Pensionarii reclamă modul de impozitare a pensiilor

Andreea Lazăr

Iniţiativa conservatorilor din judeţ de sprijinire a pensionarilor nemulţumiţi a avut ecoul aşteptat în rândul devenilor. Astfel, în numai o săptămână, peste 1.000 de pensionari au apelat la ajutorul conservatorilor. Reprezentanţii PC le oferă vârstnicilor, nemulţumiţi de modalitatea de impozitare a pensiilor cu 5,5 procente, consiliere în completarea unor cereri de recuperare a banilor.

Sprijin în recuperarea banilor

Fiecare pensionar, care a considerat impozitarea pensiilor ilegală, a completat la sediul PC o declaraţie pe propria răspundere, prin care solicită recalcularea acestui impozit. După completare, pensionarii s-au îndreptat spre Casa Judeţeană de Pensii pentru depunerea declaraţiilor. „Textul legii este foarte clar. De ce trebuie interpretat greşit de cei de la Pensii? Pe lângă faptul că avem pensii mici, ne mai şi ia din ele. Noi cu ce mai trăim?”, întreabă un pensionar. În funcţie de răspunsul primit de la Casa de Pensii, cei care doresc să acţioneze în instanţă statul pentru recuperarea sumelor, vor fi sprijiniţi tot de PC şi Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului.

Speranţe deşarte de la Casa de Pensii

Sute de declaraţii ale pensionarilor au ajuns deja la Casa de Pensii Hunedoara. Potrivit directorului instituţiei, Ionel Ciobanu, fiecare petiţionar va primi acelaşi răspuns: „Legea este clară. Fiecare persoană interpretează cum vrea, dar textul legii este clar enunţat. Dacă ne vor da în judecată, vom lăsa justiţia să spună cine are dreptate. Totuşi, eu cred că singura şansă de câştig a pensionarilor, în faţa instanţei, este ca legea să se modifice”, a afirmat Ionel Ciobanu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

7 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

7 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

7 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

7 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

7 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

7 ore ago