Categories: Comunitate

Pensionarii, împrumuturi ca să-și achite facturile

Oare pensionarii noștri nu pot fi ajutați să-și achite facturile mari la utilități? Nu se fac acțiuni, sau cel puțin nu am văzut noi, pentru aju­to­rarea celor bătrâni și bolnavi și care nu au cu ce să-și plătească gazul și curentul sau să-și cumpere ceva să pună pe masă.
ONG-urile care se bat cu pumnul în piept că duc alimente, saltele și altele re­fugiaților nu i-au văzut și pe pensio­narii de aici?
Situația este una extrem de gravă. Cel puțin în municipiul Deva, numărul pensionarilor care solicită împrumuturi la CARP a crescut cu peste 20 la sută în această perioadă.
Directorul CARP Deva, Ana Maria Semerean, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că sunt foarte multe cereri pentru plata ajutorului de dedces printre pensionarii deveni.
Foarte mulți pensionari solicită împrumuturi pentru plata facturilor la gaz, curent, pentru lem ne cei de la sate. Unii sunt bolnavi și au nevoie urgent de bani, alții au un deces în familie. Împrumuturile variază de la 500 de lei la 7.000 de lei pentru cei care își permit asemenea sume”, a spus Ana Maria Semerean, directorul CARP Deva. Aici sunt înscriși peste 5.000 de membri.
În această perioadă, CARP Deva a distribuit sute de pachete cu alimente, pentru cei cu pensia sub 1.500 de lei din Deva și satele hunedorene. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Să fie pace adâncă și în inima voastră de politicieni pentru a apăra și pe cei săraci care trebuie ajutați financiar pentru a trăi decent și cu demnitate în societate .

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

3 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

3 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

3 ore ago