Categories: EvenimentFlash

Pedofilul spaniol reţinut în Uricani a fost arestat preventiv

Carmen Cosman

Ca să se asigure că nu dispare între timp, Curtea de Apel Alba Iulia a decis arestarea pentru cinci zile a pedofilului spaniol căutat prin Interpol, David Manuel Yebra Rivera, care a fost reţinut ieri în Uricani. Instanţa a mai dat un termen de judecată, pentru ca la dosar să fie depus şi mandatul european de arestare.

Nu a formulat obiecţii
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a solicitat instanţei aprobarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 29 zile, în vederea prezentării şi punerii în executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare din Spania, pe numele cetăţeanului spaniol David Manuel Yebra Rivera.
Mandatul european de arestare a fost emis în acest caz pe 17.06.2008, urmare a unei sentinţe definitive  de condamnare la nouă ani închisoare, pentru comiterea, în perioada 13.11.2011-19.01.2002 în localitatea Ourense-Spania, a două infracţiuni, respectiv, abuz sexual asupra unui minor şi determinarea unui minor de a-şi abandona domiciliul. “Persoana solicitată a declarat că a luat la cunoştinţă despre motivul prezentării sale în faţa instanţei şi nu a formulat obiecţiuni cu privire la identitate. Curtea de Apel Alba Iulia a constatat că a fost înaintată instanţei doar semnalarea transmisă prin Interpol, urmând ca mandatul european de arestare să fie  prezentat la solicitarea Parchetului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean. Pentru a se asigura buna desfăşurare a procesului penal şi pentru a împiedica sustragerea persoanei solicitate de la urmărirea penală, Curtea a apreciat întemeiată solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi a dispus arestarea acesteia pe o perioadă de cinci zile,  începând de ieri şi până pe 10 aprilie  2011. Pe de altă parte, din cauza faptului că de la dosar lipseşte mandatul european de arestare emis de către autorităţile judiciare spaniole, instanţa a stabilit un nou termen de judecată pentru data de 08.04.2011, în vederea depunerii de către Parchet la dosar a mandatului, precum şi traducerea acestuia.  Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare.

MesagerulHunedorean