Categories: Eveniment

Pedeapsă majorată, la apel, pentru criminalul din Vulcan

  Curtea de Apel Alba Iulia a decis majorarea pedepsei în cazul lui Cosmin Bărbuți (foto), autorul dublului asasinat din Vulcan. Acesta a fost condamnat la 20 de ani de închisoare de Tribunalul Hunedoara, sentință care a fost atacată cu apel, atât de inculpate, cât și de părțile civile din dosar.

”Instanța majorează pedeapsa principală la care a fost condamnat inculpatul Cosmin Bărbuți, de la 20 de ani de închisoare, la 24 de ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat”, se arată în minutul instanței. Totodată au fost majorate sumele de bani cerute drept despăgubire de către părțile civile din dosar, fiind vorba de rudele celor doi bărbați asasinați.

”Majorează cuantumul daunelor morale acordate părților civile Emilia Violeta Otescu şi Rodica Floarea Dimieru, în nume propriu și în calitate de reprezentant legal al minorei A.M.D.. Obligă inculpatul la plata acestor sume, după cum urmează: – pentru Emilia Violeta Otescu, de la 20.000 lei, la 100.000 lei; – pentru Rodica Floarea Dimieru – în nume propriu, de la suma de 15.000 lei la suma de 100.000 lei și ca reprezentant legal al  minorei A. M. D., de la suma de 10.000 lei, la suma de 50.000 lei. De asemenea va trebui să achite suma de 50.000 lei cu titlu de daune morale, precum și o sumă lunară de 750 lei minorului L.A.B., începând cu data de 6 aprilie 2014, până la majoratul acestuia”, se precizează în sentința dată de Curtea de Apel Alba Iulia. Sentința dată de Curtea de Apel Alba Iulia este definitivă.

Reamintim cititorilor că asasinul din Vulcan a înjunghiat mortal în luna aprilie a. c. doi bărbați, pe patronul barului „Madness” din Vulcan, Otescu Robert și pe bodyguard-ul Blaj Claudiu. În urma lor au rămas două familii îndurerate, printre care un copil de doi ani și o femeie imobilizată într-un cărucior. Cu toate că faptele au fost evidente pentru anchetatori, în momentul în care a fost audiat, Bărbuți a afirmat că a fost în legitimă apărare. (Natalia Bumbac)

 

 

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Tupeu de nei­ma­gi­nat pentru un purtător de lămpaş. Obişnuit ani de zile cu ciordelile şi…

43 de minute ago

Încă o promisiune onorată de președintele Laurențiu Nistor. Încep lucrările de reabilitare a drumului care leagă municipiul Orăștie de Costești și Sarmizegetusa Regia

O veste extrem de bună înainte de săr­bă­torile pascale! O promisiune onorată din nou! Surpriză…

44 de minute ago

Bulina albă

Bogdan Mihăilă, tânăr pasionat de saxofon Pentru că a obținut trofeul ”Lira cu briliante” la…

45 de minute ago

Bulina neagră

Mihai B., recidivist Pentru că a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea după ce…

45 de minute ago

Tânăr jefuit de o damă de companie

Bărbatul din municipiul Vulcan a petrecut într-un bar din localitate, iar spre miezul nopții și-a…

47 de minute ago

Curtea de Apel Alba Iulia decide în dosarul polițistului prins cu mită

Ofițerul din cadrul Poliției Petroșani rămâne în arest la domiciliu au decis magistrații Curții de…

48 de minute ago