Categories: Actualitate

Pedeapsă mai mare pentru violatorul din Lupeni

Loredana Goangă

Recidivistul Ioan Adrian Greblă, în vârstă de 34 de ani, care a violat o tânără sub amenţarea cuţitului a fost condamnat şi la Curtea de Apel Alba Iulia. Magistraţii instanţei au judecat apelul şi, ieri, s-au pronunţat în acest caz.
Potrivit lui Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al curţii, instanţa a admis apelul şi astfel a majorat pedeapsa inculpatului de la 3,7 ani – atât cât dispusese Judecătoria Petroşani –, la cinci ani de închisoare cu executare. De data aceasta nu mai există cale de atac, hotărârea fiind definitivă.
Totul s-a petrecut pe 14 septembrie 2013, când o tânără de 19 ani din Lupeni a fost violată de Adrian Ioan Greblă, pe care-l cunoştea din vedere. Fata lucra la un bar, unde acesta îşi petrecea timpul, iar în noaptea de 13/14 septembrie, Greblă i-a propus să o conducă spre casă. După ce au ajuns pe o alee întunecată, bărbatul a scos un cuţit şi a ameninţat-o pe tânără, apoi a forţat-o să-l urmeze în apartamentul unui prieten, unde, tot sub ameninţarea cuţitului, a obligat-o să consume băuturi alcoolice şi să-i satisfacă poftele sexuale. După ce a scăpat de violator, aceasta s-a dus glonţ la Poliţia Lupeni şi a depus plângere pentru viol.

Mesagerul Hunedorean