Categories: Comunitate

Pe locuitorii comunei Balşa, drumul principal îi omoară

Natalia Bumbac

Cei care ajung prin comuna Balşa vor descoperi aici un peisaj natural de o frumuseţe rară. Casele şi gospodăriile oamenilor sunt îngrijite, chiar dacă multe dintre ele au peste un secol de existenţă. Dincolo de aceste lucruri frumoase, locuitorii de aici se confruntă cu diverse probleme. Despre ele şi despre alte lucruri am discutat cu Simion Meteşan (foto), primarul comunei Balşa.

Drumul spre comuna Balşa semănat cu gropi
O mare problemă cu care se confruntă în prezent cei din Balşa este starea drumului judeţean ce traversează comuna, care este grav avariat. „Ne bucurăm foarte mult că s-a construit autostrada şi că este aproape de noi. Un singur lucru ne doare, faptul că drumul a fost stricat de camioanele care au cărat piatră pentru construcţia autostrăzii. Drumul acesta este foarte important pentru noi, fiindcă este singura cale de acces în comună. Au făcut o reparaţie superficială anul trecut, dar gropile sunt la loc. Sperăm să se rezolve cât mai curând această situaţie, care nu ţine de noi“, ne-a spus Simion Meteşan „Avem nevoie de mai multă promovare ca destinaţie turistică…“
Dezvoltarea turismului, al agroturismului când este vorba de sate, este un subiect despre care la noi se vorbeşte mult. Iar pentru a-şi promova potenţialul turistic al zonei, cei din Balşa au trecut şi la fapte. „Pentru noi este important să fim promovaţi ca destinaţie turistică. Să afle cei ce doresc să ne viziteze, despre peisajele naturale inedite de pe raza comunei noastre. De aceea, am realizat o pagină de Internet  pentru promovarea obiectivelor turistice din comuna Balşa, unde cei interesaţi pot găsi informaţiile necesare însoţite de fotografii. Mai avem aşteptări mari legate şi de proiectul pe care omul de afaceri din Valea Jiului, Emil Părău, l-a începu în comuna nostră. Acesta a cumpărat mai multe case din satul său natal, Roşia, unde a început să amenajeze o mini-staţiune eco, sau mai bine zis un sat dacic. Şi unde, turiştii care vor veni vor putea experimenta modul de viaţă al strămoşilor noştri”, a mai adăugat primarul din Balşa.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Dar se pare ca pentru a face un drum peste cimp ( atentie nu a fost niciodata acolo drum ) pentru ai cinta in struna preotului Gurie,care vrea sa-si faca un schit in aria protejata Cheile Glodului si sa faca un studiu de evaluare adecvata ( care costa mult ),un proiect pentru drum fara utilitate publica se pare ca domn primar a gasit fonduri.Ce afirma el despre dezvoltarea turismului,a agroturismului sunt doar povesti " de popa ostenit ".

Recent Posts

Felicitare Florii

59 de minute ago

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o oră ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o oră ago