Categories: Sport

Pe eliminare şi pe calificare

Ciprian Marinuţ

Patru echipe din Liga a V-a şi 12 cluburi din Liga a IV-a se vor duela, azi, de la ora 15.30, în optimile Cupei României, faza judeţeană, pentru un loc în sferturile de finală ale competiţiei.

Războiul ligilor
Cele mai atractive întâlniri din această fază a competiţiei judeţene a surprizelor sunt cele dintre formaţiile din ultimul eşalon valoric şi grupările din liga de elită a fotbalului judeţean. Liderele celor două serii de Liga a V-a se vor lua la trântă cu două grupări cu nume şi cu pretenţii din Liga a IV-a. Măgura 2010 Pui, prima clasată în seria 1, se va duela cu Jiul II Petroşani, într-un veritabil derbi al Văii Jiului. Gruparea din Pui vine după o remiză, 1-1, în deplasare cu rivala la promovare, Cetate Răchitova, iar alb-negrii, după o victorie categorică, scor 8-3 cu Inter Petrila. Key Systemsro Ribiţa, ocupanta locului întâi în seria 2, are o misiune complicată în faţa celor de la Aurul Brad, grupare situată pe locul trei în Liga a IV-a. În etapa de sâmbătă, trupa din Ribiţa a trecut, greu, acasă, de Mureşul Pricaz, în vreme ce brădenii au încheiat nedecis, 1-1, pe teren propriu în derbiul aurului cu cei de la Aurul Certej. În ultimele două „bătălii“ ale „războiului ligilor“, Dacia Boşorod, locul patru în seria 2 a Ligii a V-a, o va înfrunta pe Şoimul Băiţa (locul 9 în Liga a IV-a), iar Agrocompany Băcia, clasată pe cinci în seria 2 a Ligii a V-a, se va duela cu Retezatul Râu de Mori. Toate echipele din ultima divizie au avantajul terenului propriu, însă grupările din Liga a IV-a au jucători mai experimentaţi şi mai competitivi.

Meciuri de care pe care
În celelalte patru partide ale optimilor, diferenţa de ligă nu există, astfel că echilibrul şi suspansul vor fi şi mai accentuate. Ultima clasată, CS Ghelari (locul 18) va primi vizita proaspetei retrogradate din Liga a III-a, CFR Simeria (locul 13). Inter Petrila (locul 15) va avea o misiune complicată în faţa revelaţiei startului de sezon, Universitatea Petroşani (locul 1), iar Aurul Certej (locul 8) pare favorită în disputa de acasă cu Metalul Crişcior (locul 11). În fine, partida dintre Retezatul Haţeg (locul 10) şi Dacia 2010 Orăştie (locul 2) pare a fi una a tuturor posibilităţilor, întrucât ambele grupări sunt ambiţioase şi dornice de un parcurs cât mai lung în Cupa României.
Meciurile se vor desfăşura într-o singură manşă eliminatorie şi vor începe de la ora 15.30. Dacă după 90 de minute, scorul se menţine egal, se vor disputa două reprize de prelungiri a câte 15 minute fiecare. În caz că egalitatea persistă, se va trece la executarea loviturilor de departajare.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

15 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

15 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

15 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

15 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

15 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

15 ore ago