PDL şi-a scos guvernul din umbrã

Volodia Macovei

Promisiunea făcută de Cătălin Predoiu, în urmă cu ceva vreme, la Deva, că PDL va oferi în această toamnă lista unui guvern alternativ, s-a împlinit ieri, democrat-liberalii făcând public acest „guvern alternativ”.
Mulţi oameni noi
Guvernul alternativ propus de PDL are 16 portofolii, cu 10 miniştri, din care şase sunt femei. De asemenea, nouă miniştri sunt „oameni noi”, iar media de vârstă din acest cabinet democrat-liberal este 45 de ani.
În componenţa executivului propus de PDL, principalele ministere sunt conduse de Radu Carp la Externe, Marinică Dincă la Apărare, Alin Tişe la Interne, Monica Macovei la Justiţie, Andreea Paul la Economie, Gheorghe Ialomiţianu la Finanţe, Gheorghe Ştefan, la Agricultură, Lucian Bode, la Energie şi Anca Boagiu, la Infrastructură.
Alţi miniştri din guvernul teoretic al PDL sunt Alexandru Nazare, la Fonduri Europene, Claudia Boghicevici, la Muncă, Sulfina Barbu, la Mediu, Dragoş Şerban, la Sănătate, Raluca Turcan, la Educaţie, Radu F. Alexandru, la Cultură şi Sorin Moldovan, la Tineret.
În plus, pe listă apar şi trei secretari de stat, Maria Moţa, Cristina Dobre şi Adrian Miroiu, la Muncă, Sănătate şi Educaţie.
Alternativă coerentă
Reamintim că prim vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu declara, la începutul lui august, la Deva: „Unul dintre obiectivele mele este formarea unui guvern-alternativă al PDL şi mi-aş dori foarte mult ca în acest efort să fie cuprinşi cât mai mulţi oameni din cadrul partidului, care au o carieră profesională în spate şi vizează o carieră politică în perspectivă. Este important să facem acest efort împreună cu structurile teritoriale, pentru că PDL trebuie să pregătească în mod coerent o alternativă la guvernare, având în vedere modul dezastruos în care guvernul USL administrează treburile publice ale ţării.”
Preşedintele organizaţiei hunedorene a PDL, Dorin Gligor, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN: „După calamitatea produsă de guvernarea USL, guvernul alternativ propus de PDL este ca un semn de vreme bună. De fapt, PDL avea nevoie de o poziţie inclusiv instituţionalizată, dacă vreţi, a felului în care înţelege responsabilitatea faţă de viitorul ţării. Este clar că oamenii care vin acum spre PDL trebuie să vadă o structură puternică şi de viitor, pentru că sunt oameni care cred într-adevăr că PDL este soluţia pentru România”.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Guvernul propus suna bine, dar ce va faceti pe plan local.Veti guverna cu Borungel,Stefan,Carmazan, si alte nulitati confirmate?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Într-o arie din sudul județului nostru, zonă protejată de lege, are loc un adevărat jaf.…

18 ore ago

Bulina albă

Avram Iancu, sportiv temerar din Petroșani Pentru că și-a propus să traverseze Canalul Mânecii dus-întors,…

18 ore ago

Bulina neagră

Constantin P., din municipiul Petroșani Pentru că este judecat deoarece a înșelat zeci de persoane…

18 ore ago

Laurențiu Nistor: FC Corvinul 1921 Hunedoara, o echipă cu care ne mândrim!

Performanța obținută în acest sezon de echipa de fotbal FC Corvinul 1921 Hunedoara este una…

18 ore ago

Polițistul corupt din Petroșani va fi judecat

Curtea de Apel Alba Iulia a dat dreptate instanței Tribunalului Hunedoara în privința acordului de…

18 ore ago

IFN înșelat de doi soți

Aceștia s-au folosit de datele per­sonale ale fostului soț al femeii și au scos un…

18 ore ago