Categories: ActualitateFlash

Păunul Coco s-a îndrăgostit de găinuşa Geta

Maximilian Gânju

Îl cheamă Coco, este un păun albastru deosebit de frumos şi blând, are trei ani de zile, iar de aproape un an, este văduv.
Păuniţa lui a fost prinsă de un câine într-o noapte şi sfârtecată. A tot strigat-o o vreme pe acoperişul grajdului, dar cum nu a mai venit la el, acum, încearcă să-şi refacă viaţa. Ar fi vrut să-şi găsească o domnişoară cu penaj metalizat şi lucios ca al lui, dar stăpânii au tot căutat şi încă n-au găsit. Aşa că, a pus ochii pe Geta, o găină din gospodărie.

Încă nu i-au găsit o altă pereche
Trecând peste glumă, un păun domesticit de o familie din Lunca Jiului-Petroşani este nedespărţit de o găinuşă, iar aproape zilnic, dă un spectacol pentru a-şi impresiona „iubita”. Pasărea exotică a fost cumpărată de o familie pentru a „decora” gospodăria, oamenii fiind impresionaţi de frumuseţea păunului. La scurt timp, au luat şi o femelă, iar păsările s-au domesticit atât de mult, încât nu se mai temeau de nimeni. Din această cauză, păuniţa a fost vânată de un câine maidanez. „I-am luat pentru că sunt foarte frumoşi şi e o bucurie să-i priveşti. Păuniţa a murit şi el a rămas singur. Am căutat să-i luăm altă păuniţă, dar n-am găsit decât prin Moldova şi distanţa e foarte mare. În vara asta, sperăm să-i aducem o femelă”, spune Ion Strâmb, proprietarul păsărilor exotice.
Rămas singur şi neconsolat, păunul Coco îşi alungă singurătatea făcând curte unei găinuşe, dar nu din gospodăria proprietarului, ci a unui vecin. Îşi răsfiră penele cozii într-un evantai multicolor, pentru a o cuceri pe Geta. „Acum e perioada de împerechere la ei şi Coco, cum este blând, toată ziua umblă pe uliţă. I-a picat lui cu tronc o găinuşă şi de dimineaţa până seara, îşi desface penajul ca să o impresioneze. E peste tot după ea şi dacă băgăm găinile în curte şi-l trimitem pe el la casa lui, se urcă pe gard şi o strigă întruna. Este frumos să-i priveşti acum evantaiul şi ocazia este rară pentru că nu tot timpul îşi deschide coada. Sunt câteva blocuri în apropiere şi oamenii se adună să-l admire. Tot aşa s-a ales şi găina cu numele de Geta, că el, păunul, deja era botezat”, spune glumind, un alt vecin, care din când în când, se mai uită şi el după păun, de teamă ca nu cumva să-l fure cineva. „Trec tot felul de oameni pe aici şi el este prea blând. Ne mai uităm să nu dispară, că tentaţia e mare. Au prins ei lebedele de pe lac…”, mai spune bărbatul. Într-adevăr, tentaţia este foarte mare, dat fiind faptul că o asemenea pasăre exotică, la maturitate, se poate vinde şi cu 300 de euro. Chiar dacă nu are decât scop decorativ, păunul este o fiţă mai nou printre proprietarii de vile şi se mai spune despre el că, privindu-l, are şi un efect antistres. Spectacolul dat de păunul curtenitor nu este un accident şi se petrece de aproape două săptămâni aproape zilnic, spre deliciul locuitorilor cartierului din Lunca Jiului.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Chiar asa, pe prima pagina la Ziarul Vaii Jiului, cunoscut si sub denumirea de Zoaiele Vaii Jiului sau de Ziarul Poporului Prost, pe prima pagina era tot paunul Coco. Va lipseste Vochitoiu, nu? Asta baga bani in voi si subiecte, soptea despre colegi, va dadea informatii, fotografii, inregistrari audio de la sedinte. He, he, acum faceti va rugam presa cu paunul Coco. sa ne spuneti cand oua! Hahaha...paunul Coco!!!

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

9 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

10 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

17 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

17 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

17 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

17 ore ago