Categories: Eveniment

Paul Popa, locotenentul lui Passaris, dat iarăşi în urmărire

Paul Popa (foto), complicele lui Konstantinos Passaris, care l-ar fi ajutat să evadeze dintr-o închisoare din Grecia, a fost eliberat din Penitenciarul Aiud pentru bună purtare, dar la scurt timp a fost dat din nou în urmărire, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile elene.
A fost disciplinat
Considerat „mâna dreaptă“ a grecului Konstantinos Passaris, Paul Popa a fost condamnat definitiv, în 12 aprilie 2011, la opt ani de închisoare, pentru că a împuşcat un tânăr din Deva. Mare parte din pedeapsă şi-a executat-o în Penitenciarul Aiud, iar pe 24 octombrie 2012, Judecătoria Aiud a admis eliberarea condiţionată a lui Popa, pentru bună purtare.
Instanţa a luat în calcul faptul că Popa a executat 1.637 de zile şi a câştigat 312 zile ca urmare a muncii prestate în perioada detenţiei, „cotă ce reprezintă 2/3 din pedeapsa aplicată“. „Având în vedere că, potrivit celor menţionate în procesul verbal, condamnatul a fost stăruitor în muncă, disciplinat, ţinându-se seama de antecedentele penale, instanţa urmează, în baza articolului 59 Cod Penal, a admite cererea şi a dispune liberarea condiţionată a condamnatului“, arăta magistratul de la Judecătoria Aiud în motivarea deciziei. Procurorii nu au mai declarat recurs, iar potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Aiud, pe 30 octombrie 2012, Paul Popa a fost eliberat din închisoare.
Pe lista celor mai căutaţi români
Însă, după nici două luni de la eliberare, Paul Popa a fost dat în urmărire naţională, în baza unui mandat european de arestare, emis de autorităţile din Grecia la data de 20 decembrie 2012. Potrivit unor surse judiciare, Paul Popa este căutat în legătură cu fapte comise împreună cu Konstantinos Passaris, pe care l-ar fi ajutat să evadeze dintr-o închisoare elenă. Popa Paul este originar din judeţul Bacău şi este cunoscut şi sub numele de Mario Răducan. El s-a aflat pe lista celor mai căutaţi români, după ce la data 16 ianuarie 2002 a împuşcat un bărbat din Deva, cu un pistol de calibru 9 milimetri. La două zile după acest incident, Paul Popa a fost dat în urmărire generală. (S. Popa)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago