Cuplul criminal, din nou, absent la proces

03 varga

Loredana Goangă

Cei doi criminali supranumiţi „Bonnie şi Clyde ai Estului”, consideraţi cel mai sângeros cuplu din estul Europei, au lipsit încă o dată de la termenul de judecată fixat la Tribunalul Hunedoara.
Vor fi audiaţi prin video conferinţă
Ieri, a avut loc o nouă şedinţă de judecată a inculpaţilor Şandor Varga şi Emeşe Turi, însă nici de data asta n-au fost prezenţi, din cauza faptului că ei se află în puşcărie în Ungaria.
„Am primit sentinţa de condamnare de la oficialităţile din Budapesta şi vor începe demersurile pentru obţinerea audierii inculpaţilor prin video conferinţă”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara. Noul termen de judecată s-a stabilit pentru data de 23 septembrie.
Jafuri şi crime în serie
Şandor Varga este de loc din Codlea, judeţul Braşov, şi Emeşe Turi, din Ungaria. În România, aceştia comis, pe parcursul anului 2007, patru jafuri armate la case de amanet din diferite zone ale ţării. Ultimul a avut loc în 17 decembrie 2007, la o casă de amanet din Hunedoara. Atunci, Şandor Varga a împuşcat în cap o tânără care era angajata firmei respective.  Femeia a supravieţuit, însă a rămas cu un handicap permanent la ochiul stâng.
Cei doi au continuat jafurile şi crimele pe teritoriul ţării vecine, unde şi-au constituit o bandă denumită „Brigada morţii”, în care, alături de ei, se mai aflau şi alte persoane. Aceştia au comis în Ungaria, pe parcursul anului 2008, şapte jafuri şi patru crime, până au fost prinşi. Autorităţile maghiare l-au condamnat pe Şandor la închisoare pe viaţă, iar iubita sa, Emeşe, a primit 17 ani de puşcărie.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.